BiH

Lopovi u dva sela ukrali dječije kasice s novcem

 

Još nikad nije otkriven lopov, ii njih više koji je prije nekoliko godina u gračaničkom naselju Pribava, provalio u kuću mještanina iz koje je ukrao dječiju kasicu u kojoj je bilo oko pet hiljada maraka u apoenima po pet maraka. Djed i nena novac su godinam sakupljali svojim unucima.

Dvije slične provale i krađe novca sa dječijim kasicama, policiji su prijavljene 8. avgusta u dva naselja iz dvije susjedne općine, u Stjepan Polju kod Gračanice i Dedićima u selu kod Srebrenika.

Prvo se policiji u Gračanici 8. avgusta obratio D. S. iz Stjepan Polja i prijavio provalu u porodičnu kuću iz koje jer lopov ukrao dvije metalne dječije kasice u kojima je bilo po hiljadu maraka. Istog dana, sat poslije pola noći, policiji u Srebreniku se obratila M. H. koja je prijavila provalu u kuću svoga sina M.O. iz čije je kuće ukradena dječija metalna kasica sa oko hiljadu maraka.

Izvršen je uviđaj, a policijski službenici PS Gračanica i PS Srebrenika tragaju za provalnicima. Pretpostavlja se da je provale i krađe dječijih kasica, uradila ista ekipa lopova, javlja Avaz.

Share via
Copy link