BiH

TKO JE PUTINOVA KĆER KOJA SE NAVODNO CIJEPILA RUSKIM CJEPIVOM? Marija je starije dijete ruskog predsjednika i vrlo bogata liječnica

Neki izvori navode da bi Putinova ‘cijepljenja kći’ mogla biti Marija Vorontsova, inače pedijatrijska endokrinologinja

Vijest o ruskom cjepivu protiv koronavirusa brzo je obišla svijet i izazvala veliku skeptičnost kod brojnih znanstvenika i liječnika. I stručnjaci u Hrvatskoj komentirali su da cjepivo, nazvano Sputnik V, nije dovoljno ispitano i da se ne zna je li sigurno i uopće učinkovito. Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Meyer izjavila je da svoju djecu ne bi cijepila tim cjepivom.

Kako bi “podebljao” priču o važnosti cjepiva, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da se jedna od njegovih kćeri već cijepila tim cjepivom i da je ono sigurno. Putin i dalje stoji iza svojih tvrdi pa ističe da “cjepivo dokazano stvara trajni imunitet”. Neki su rekli da Putin govori neistine i da je izjavom o cijepljenoj kćeri krenuo populističkim putem.

“Cjepivo je učinkovito te stvara stabilan imunitet i ponavljam, prošlo je sve potrebne sigurnosne provjere. To znam iz prve ruke jer se jedna od mojih kćeri također dobrovoljno cijepila. Nakon prve injekcije imala je temperaturu 38 Celzija, a sljedeći dan bila je nešto viša od 37 Celzija. Nakon druge injekcije, temperatura joj je opet porasla, ali vratila se u normalu te se sada osjeća dobro”, rekao je Putin.

 

Tko je Putinova kći koja se navodno cijepila?

Poslije izjave ruskog predsjednika, krenule su špekulacije o kojoj se Putinovoj kćeri radi, prenosi RTL. Inače, Putin imena svoje djece nikada nije izrekao u javnosti te gotovo nikada ne komentira svoj osobni život. Tijekom jednog intervjua Putin je kazao da ne želi da mu djeca odrastaju pred kamerama i da želi da odrastu kao normalni ljudi. Ipak, nešto je i poznato i njegovoj djeci.

Zna se da Putin ima dvije kćeri, Katerinu i Mariju i to iz braka s Ljudmilom Putin od koje se 2013. rastao. Kako prenosi RTL, neki izvori navode da bi “cijepljenja kći” mogla biti upravo Marija. Marija Vorontsova je Putinova starija kćer, rođena 1985. godine u Lenjingradu, sadašnjem Sankt Peterburgu. Ona se bavi pedijatrijskom endokrinologijom i udana je za nizozemskog poduzetnika Jorrita Faassena s kojim ima obitelj.

Marija je nedavno dala intervju o zdravstvenoj ustanovi Nomeko za jednu rusku televiziju. Nomeko je inače najveći privatni investicijski projekt koji za cilj ima istraživanje suvremenih metoda liječenja raka. U intervjuu je rekla da je suvlasnica te ustanove, prema navodima News.com.au, vrijedne 913 milijuna dolara.

Katerina Tikhonovna druga je Putinova kćer, stara 33 godine te se bavi akrobatskim plesom i radom na moskovskom Sveučilištu. Udala se 2013. za ruskog milijardera Kirilla Shamalova, no rastali su se 2018. godine. Službeno nikada nisu objavljene fotografije Putinovih kćeri.

net.hr

Share via
Copy link