Zenica

ZENICA: Klanjana dženaza Jasminu Husagiću koji je podlegao nakon pucnjave na Jaliji

U haremu Čaršijske džamije u Zenici danas poslije džuma-namaza klanjana je dženaza Jasminu Husagiću (38) iz Zenice, koji je preminuo nakon pucnjave, koja se dogodila u nedjelju navečer, u naselju Jalija.

Porodica, brojni prijatelji i poznanici, oprostili su se danas po posljednji put od 38-godišnjeg Zeničanina. Ukop je obavljen na mezarju Prašnice, a niko od prisutnih nije bio ravnodušan na činjenicu da Husagić više nije živ, posbeno jer je iza njega ostalo troje djece.

Podsjetimo, do obračuna je došlo na školskom igralištu. Svjedoci događaja tvrde da je Husagić najprije pretučen, potom su u njega ispaljena tri metka, nastavili su ga udarati, a zatim još tri metka. Iako je odmah prevezen u bolnicu, preminuo je na operacionom stolu.

Inače, o čemu je “Avaz” već pisao, Haris Hadžikapetanović (37), koji je bio u bjekstvu, a potom je uhapšen u ponedjeljak, priznao je istražiteljima ubistvo Husagića. Njemu je jučer, odlukom postupajućeg sudije Općinskog suda u Zenici, određen jednomjesečni pritvor.

Također, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona vodi istragu protiv tri osobe i to P. A., Č. S. i Č. M. zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči, zbog čega se rad na ovom predmetu nastavlja.

Share via
Copy link