Zenica

ZENICA: Vlasnik stana pobjegao od vatre na klimu, vatrogasac mu spasio život

Da građani Zenici mogu i trebaju biti ponosni na Profesionalnu vatrogasnu jedinicu svjedoči i današnji primjer, budući da je drama u zeničkom naselju Jalija, kada je došlo do požara u stanu, zahvaljujući upravo njima, završila bez tragičnih posljedice.

Zatočen u stanu

Naime, na adresi Jalijski put 7, u 14:30 sati, došlo je do požara u stanu, a tom prilikom jedna osoba, odnosno vlasnik stana bio je zatočen u plamenu i dimu.

Kako priča za “Avaz” heroj ovog događaja, vatrogasac Edin Hilić, vlasnik stana je zbog velike koncentracije dima, ali i temperature, pobjegao je na klimu, a koja se nalazi na vanjskom zidu zgrade. 

Vatrogasac Edin Hilić: Nisam se pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spašavanje

Vatrogasac Edin Hilić: Nisam se pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spašavanje

– On je bio primoran izaći kroz prozor na klimu, kako bi se spasio. Već je bio izložen gustom dimu i temperaturi. Kada smo došli na lice mjesta, zatekli smo ga na klimi – priča nam Hilić.

Iako situacije poput današnje nisu nepoznanica zeničkim vatrogascima, ipak, svaka od njih iznova ostavlja novo iskustvo. Vatrogasac Hilić ne krije da je i ovoga puta, ne razmišljajući o svom životu, poduzimajući sve potrebne mjere, pristupio spašavanju mladića. 

 

– Nisam pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spašavanje. Hvala Bogu, u tome sam uspio. Mladić je prevezen u bolnicu, a mi smo uspjeli lokalizirati požar – napominje on.

 

Ljudski život

Ne krije da će ovu intervenciju dugo pamtiti, s obzirom da je spasio jedan ljudski život, a pri tome veću draž ima i što je to mlad momak u pitanju.

Brojni mještani Jalije, koji su svjedočili scenama poput onih u akcionim filmovima, također, su aplaudirali vatrogascima na hrabrosti, sposobnosti i stručnosti, ali i što zahvaljujući njima mogu mirno spavati.

Nakon uviđaja bit će poznato šta je uzrok požara, piše Avaz.

Share via
Copy link