BiH

Meteorologinja najavila nevrijeme u utorak: Ovaj put sve kreće po danu

Screenshot: RTL, Matija Habljak/Pixsell

RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar na svom je Facebook profilu objavila upozorenje zbog nevremena koje nam slijedi tijekom utorka.

“U utorak opet testiramo sustave odvodnje i spremnost za otvaranje ustava, i to ne samo u središnjoj RH. Za promjenu, ovog puta sve kreće već po danu, ne idite na posao biciklima, romobilima, na konjima… #predupozorenje #povodanj”, napisala je.

Dunja Mazzocco Drvar jučer je najavila da nam u utorak stiže nevrijeme slično onom kakvo je Zagreb pogodilo prije tri tjedna, kada je bio poplavljen.

Sutra vruće

Prema prognozi DHMZ-a, u većini krajeva sutra se očekuje pretežno sunčano, no i dalje nestabilno. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a u drugom dijelu dana razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu koji su mogući i na sjevernom Jadranu. Lokalno pljuskovi mogu biti izraženiji. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 21 do 25, a najviša dnevna između 27 i 33°C.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u utorak će temperatura na zagrebačkom području nakon sparine pasti na 22 stupnja te se očekuju grmljavinska nevremena s obilnijom kišom.

U utorak i srijedu u cijeloj Hrvatskoj očekuje se promjenljivo s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, češće na zapadu zemlje. Krajem srijede postupno smirivanje pa će u četvrtak prevladavati sunčano. Slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak u utorak će postupno okrenuti na sjeverozapadnjak, mjestimice i s jakim udarima, a na sjevernom Jadranu će ponegdje puhati bura. Kratkotrajno osvježenje, a od četvrtka temperatura zraka ponovno u porastu.

 

index.hr
Share via
Copy link