BiH

Predivna kći Ene Begović posebnom objavom se prisjetila pokojne majke: ‘Zauvik si tu’

Foto: Instagram

Danas se obilježava 20. godišnjica smrti glumačke dive Ene Begović koja je život izgubila u tragičnoj prometnoj nesreći na Braču u kojoj je za dlaku izbjegla smrt i njezina tada kćerkica Lana stara samo 40 dana. Na ovu tužnu obljetnicu, 20-godišnjakinja je danas objavila kratku i dirljivu posvetu.

– Zauvik si tu – stoji kratko napisano uz datume majčinog rođenja i pogiblje.

 | Autor : FacebookFoto: Facebook

Lana, koja izgledom neodoljivo podsjeća na svoju majku, inače je kći koju je Ena dobila s poduzetnikom Josipom Radeljakom, a 1. srpnja proslavila je dvadeseti rođendan te je tim povodom na Instagramu njezin otac ponosno objavio fotografiju ljepotice koja studira u Milanu na prestižnom sveučilištu.

Podsjetimo, tog kobnog dana, na Veliku Gospu, Ena je sa suprugom, poduzetnikom Josipom Radeljakom, njegovim sinom Leom iz prvog braka s glumicom Bebom Lončar, svojom majkom Terezom te jednoipolmjesečnom kćerkicom Lanom iz vile u Supetru krenula u posjet prijatelju Stipici Kalogjeri. Na kraju je to bilo njezino zadnje putovanje.

U mjestu Splitska Leo Radeljak odlučio je ocu prepustiti vožnju terenca Grand Cherokee nakon što je zakačio kamen i razbio maglenku. Zaustavili su se na uzbrdici i obojica su izišla iz automobila koji je počeo nekontrolirano kliziti unatrag pa su iz automobila pokušale izići Ena i Tereza s Lanom. Terenac je završio u provaliji i prignječio Enu. Tada 40-godišnjoj Eni, nažalost, nije bilo spasa, ozljede su bile preteške i ubrzo je preminula. Njezina 65-godišnja majka zadobila je višestruke ozljede po ruci i ramenu, a malena Lana završila je u bolnici. Josip Radeljak i njegov sin Leo nisu bili ozlijeđeni.

Hrvatska je nakratko utihnula doznavši tužnu vijest o odlasku jedne od najvećih domaćih glumica, a potom su uslijedili mjeseci i godine istrage i sudske rasprave te brojni novinski napisi o tome tko je kriv za nesreću i je li riječ o tvorničkoj pogrešci na automobilu. Suđenje je trajalo sve do 2007., kada je Leo Radeljak oslobođen krivnje za ubojstvo iz nehaja te je odlučeno da je nesreću prouzročio neispravan mjenjač na džipu. Kako su otkrili prijatelji pokojne glumice, Ena se oduvijek bojala vožnje u automobilu i u avionu, kao da je nekako predosjećala svoj nesretan kraj te je zbog toga potražila i stručnu pomoć.

Vjerojatno joj je još teže bilo sjesti u automobil nakon što je u lipnju 1996. skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo motociklist. S Enom je u automobilu bio tada 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica koji je nakon nesreće bio tri tjedna u komi te je poslije morao ponovno učiti hodati i govoriti. Ena je osuđena na tri godine uvjetno, a priznala je da joj je ta nesreća predstavljala golem šok od kojeg se dugo oporavljala. Podršku joj je u tom teškom razdoblju pružao upravo poduzetnik i inženjer elektrotehnike Josip Radeljak, njezina fatalna ljubav, kojeg je upoznala potkraj 80-ih. Javnost je za njihovu vezu doznala godinama nakon njezina početka, a Josip se zbog Ene razveo od prve supruge, srpske glumice Bebe Lončar s kojom je imao sina Lea. I njemu je gubitak supruge samo dva mjeseca nakon vjenčanja u njihovu domu na zagrebačkom Cvjetnom trgu te samo mjesec i pol nakon rođenja njihove kćerkice Lane uistinu bio golem šok.

vecernji.ba

Share via
Copy link