BiH

Prevarili tvrtku iz BiH, ispostavili predračun o isporuci ječma lažnog sadržaja

uhicenje

Policija je uhitila dvije osobe iz tvrtke “LKV logistik” zbog sumnje da su prevarili jednu tvrtku iz BiH i više njih iz Srbije, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili ova gospodarska društva za oko 16.500 eura, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

Uhićeni su odgovorna osoba tvrtke “LKV logistik” čiji su incijali M.K. (42) i zastupnik te tvrtke čiji su incijali M.G. (41), pišu Nezavisne.

Oni su osumnjičeni da su izvršili prevaru u obavljanju gospodarske djelatnosti, a uhićeni su u suradnji s Posebnim odjelom Višeg javnog tužiteljstva u Kraljevu za suzbijanje korupcije.

“Sumnja se da su od prosinca 2018. do ožujka 2019. godine jednoj tvrtki iz BiH ispostavili predračun o isporuci ječma lažnog sadržaja iako su znali da robu ne posjeduju i da je neće isporučiti”, navode iz MUP-a.

Osumnjičeni su i da su izdavali neregistrirane mjenice kao jamstvo plaćanja, čime su naveli odgovorne osobe više gospodarskih društava da prevezu robu za potrebe tvrtke “LKV logistik” u oba smjera između Srbije i Grčke, a da usluge prevoza nisu platili.

Na taj način su, kako se sumnja, pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili navedena gospodarska društva za oko 16.500 eura.

Uhićenima je određeno zadržavanje do 48 sati i bit će privedeni nadležnom tužiteljstvu.

Share via
Copy link