BiH

Propagandni centar iz Sarajeva se grubo umiješao u izbore u Crnoj Gori na strani malignog ruskog utjecaja!

Foto: Radio Sarajevo

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić održao je danas konferenciju za novinare povodom pisma koje je uputio Zajedničkom povjerenstvu za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, odnosno predsjedatelju Nerminu Nikšiću. Radončić je zatražio hitno saslušanje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA/OBA) zbog miješanja iz Bosne i Hercegovine u izbore u susjednoj državi i članici NATO saveza Crnoj Gori!

Radončićevo današnje obraćanje iz Avaza prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Nikšiću,

Kao što Vam je vjerojatno poznato, došlo je do grubog kršenja neutralnosti Bosne i Hercegovine, kada je u pitanju održavanje slobodnih i demokratskih izbora u drugim državama, odnosno u Crnoj Gori.

Crna Gora je država s kojom Bosna i Hercegovina ima odlične odnose, nema spornih pitanja, a istovremeno se radi i o članici NATO saveza.

Međutim, planiranom obavještajnom aktivnošću, na što je javno upozorio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, došlo je od miješanja u unutarnje stvari Crne Gore i to na način da, kako navodi predsjednik Crne Gore, „sve to koordinira sigurnosni sektor u Srbiji i da su u pitanju anticrnogorski interesi, ne samo sa pozicija velikosrpskog nacionalizma, nego i ruskog imperijalizma“.

Đukanović je precizno rekao da se preko „Glasa javnosti“, portala iz Beograda, plasiraju najgore moguće neistine o Crnoj Gori. S obzirom da je taj portal, očigledno vrlo instruirano, objavio intervju s osobom iz Sarajeva, koja je više puta presuđena za kriminal i klevete, Arminom Cibrom, potpuno je jasno da postoje svi elementi miješanja odavno stvorenih grupa iz Sarajeva u unutrašnje stvari Crne Gore i miješanja u tamnošnji izborni proces.

Armin Cibra je projekt u koji je uloženo više milijuna KM i do sada je služio samo kao paravan za onemogućavanje poštenih izbora unutar Bosne i Hercegovine, odnosno FBiH.

Kao što je javnosti poznato, po zadatku skupina koja njime upravlja i koja ga podupire poluistuinama ili najgorim lažima, Armin Cibra je u nekoliko godina objavio čak četiri knjige protiv mene, kao predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, ili ministra sigurnosti BiH.

Pred sarajevskim sudom je, prilikom suđenja za klevetu, isti izjavljivao da su tiraži tih knjiga bili 50.000 primjeraka. I laiku je jasno da tiskanje tiraža samo jedne knjige košta više stotina tisuća KM, plus troškovi distribucije i besplatnog dijeljenja iste. Jasno je da nezaposleni električar, nema više milijuna KM za tiskanje ukupno više stotina tisuća primjeraka knjiga, koje se jako organizirano i besplatno dijele po institucijama ili pred džamijama diljem BiH.

Inače, Armin Cibra je čovjek koji je sklopio nagodbu s Tužiteljstvom i Sudom u Sarajevu (15. ožujka 2005. godine) i bio osuđen na šest mjeseci zatvora i dvije godine uvjetno za kazneno djelo iz člana 183. KZ FBiH. O kakvoj osobi se radi, najbolje govori i razlog ove osude. On je direktoru FOS-a (bivša obavještajna služba Federacije) gospodinu Edhemu Bešiću, prijetio smrću, da će ga nabiti na kolac i silovati njega, suprugu i sina!

Stoga, i pored najodvratnijh laži koje je godinama za različite stranačke interese prezentirao protiv mene, bilo mi je ispod svake razine da se u prvom licu bavim njime. Tužbe za klevetu su radili, i u moje ime dobivali, odvjetnici.

Ipak, situacija se u posljednjih petnaestak dana politički i strateški značajno promijenila. Obavještajni centar koji ga je stvorio, sada je počeo djelovati regionalno u svrhu velikosrpskog nacionalizma i širenja sfere ruskog utjecaja na cijelu regiju.

Naime, u intervjuu za portal „Glas javnosti“ iz Beograda, nakon čega je reagirao predsjednik Crne Gore, instruirani Armin Cibra potpuno lažno tvrdi da smo se ja i predsjednik Crne Gore Đukanović tobože bavili organiziranim kriminalom i ditribucijom narkotika. U tom intervjuu, on iznosi i bezbroj drugih najodvratnijih laži. One prvenstveno za cilj imaju zbunjivanje glasačkog tijela u Crnoj Gori, odnosno okretanje glasača od prozapadne politike predsjednika Đukanovića i NATO puta Crne Gore. „Glas javnosti“ je – što oni i ne kriju – medijski promotor velike Srbije i agresivne proruske politike u regiji.

Također, isti paraobavještajni centar iz Sarajeva, koji se krije iza nereferentnog Cibre, plasirao je i drugu laž, vrlo opasnu po moj život i moje obitelji. A to je da je Fahrudin Radončić, kao ministar sigurnosti BiH, zajedno sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, tobože davao lažne putovnice kavačkom klanu, iako – da napomenem – izdavanje putovnica uopće nije u nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH.

Odgovoran partner u promicanju evropskih i NATO integracija

Nakon ovoga potpuno je jasno da propagandni centar u Sarajevu, koji je očigledno u konačnici izravno vezan za Moskvu, u samom finišu povijesno važnih crnogorskih izbora, koji se održavaju za šest dana, pokušava kompromitirati ključnog nositelja antiruskog utjecaja u regiji predsjednika Crne Gore gospodina Đukanovića i, istovremeno, oslabiti pregovaračku poziciju predsjednika Kosova gospodina Thaçija uoči njegovih razgovora s predsjednikom Republike Srbije, koji bi se trebao održati za samo tri dana u Washingtonu.

Zbog toga je neophodna hitna reakcija nadležnih institucija Bosne i Hercegovine.

Kao bivši ministar sigurnosti BiH, predsjednik parlamentarne stranke na svim razinama vlasti u BiH, tražim hitno održavanje Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, gdje će biti saslušan njen direktor Osman Mehmedagić, koji mora dati podatke o tome tko čini, tko vodi, tko finansira, s kojim inozemnim centrima je u vezi i tko daje zadatke skupini, koja za eksponenta samo zloupotrebljava ime nesretnog Armina Cibre.

Bosna i Herecgovina treba biti odgovoran partner u promicanju evropskih i NATO integracija u regiji i još odgovorniji partner u sprječavanju malignog ruskog utjecaja na ovom području.

Naša obavještajna služba OSA mora biti potpuno depolitizirana. Ona ili njeni kraci ne smiju sudjelovati u regionalnim obavještajnim zapletima na štetu strateških euroatlantskih interesa Bosne i Hercegovine i njenih susjeda, odnosno očiglednoj namjeri destabilizacije regije i susjedne države i članice NATO saveza Crne Gore.

Da izaberu vlast koja će ih najbolje zastupati i voditi u budućnosti

Građani Crne Gore imaju pravo, bez bilo čijeg miješanja sa strane, izabrati vlast koja će ih najbolje zastupati i voditi u budućnosti.

Molim da sjednicu Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH zakažete što prije, izvršite saslušanje direktora Osmana Mehmedagića. Molim da utvrdite je li, eventualno, i on bio dio ovog malignog proruskog centra moći. Ili iz nekih razloga nije htio i naložio da OSA vrši nadzor dugogodišnjeg djelovanja paraobavještajnog centra, čiji je medijski eksponent jedna opskurna osoba, iza koje se skriva ozbiljna zločinačka organizacija involvirana u mnoge sfere društva.

U tom smislu, zatražit ću i puno angažiranje Tužiteljstva BiH da preuzme istragu, jer je u pitanju organizirani kriminal, pranje novca, ugrožavanje nacionalnih interesa BiH, velika poreska utaja, ometanje rada pravosuđa i više drugih kaznenih djela. S istim treba biti upoznat i Ured za borbu protiv korupcije Sarajevske županije i njegov savjetnik gospodin Erik Larson.

Share via
Copy link