BiH

Krao sve što mu je stiglo pod ruku, brusilice, pile, peći, gorivo, trimer, kliješta…

lopov

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Dragana Šućura (53) iz Stanara, koji se tereti za više krađa i neovlašteno držanje oružja.

Prema navodima iz optužnice, u kući i pomoćnim objektima u Stanarima imao je oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno. Radi se o automatskoj puški, desecima metaka i ručnoj bombi. Osim navedenog, pronađena su i tri vojna noža s futrolama, vojni nož za automatsku pušku, više upaljača za nepoznate eksplozivne naprave i tri kumulativna tromblona.

U dijelu optužnice koja se odnosi na krađe stoji da je Šućur u noći s 29. na 30. ožujak, zajedno s G. D. iz Stanara, došao do kuće vlasništvo B. V. te nasilno ušao u nju. Ukrao je tempomat za pranje vozila, veliku brusilicu, ubodnu pilu, bušilicu i peć na drva. Tereti se i da je od 30. svibnja do 1. lipnja u Stanarima došao do jedne firme te iz rezervoara bagera ukrao oko 150 litara pogonskog goriva, vrijednosti oko 225 KM.

Od 23. svibnja do 3. lipnja u Stanarima je došao do kuće P. I., upao unutra i ukrao ručni trimer, kružnu pilu, kompresor zraka, veća kliješta za uređivanje voća, motornu pilu, ručnu pilu…

Šućuru se tu nije zaustavio te je u noći sa 3. na 4. lipnja u Stanarima došao do dva rovokopača jednog poduzeća te iz rezervaoara ukrao oko 100 litara dizel goriva vrijednosti oko 170 KM.

Od 28. travnja do 5. svibnja na njegovoj meti se našao i pomoćni objekt vlasništvo M. Lj.. Modus operandi mu je bio identičan. Provalio je u unutrašnjost odakle je pokupio bušilicu i električni trimer za živu ogradu.

Share via
Copy link