BiH

Odličan savjet 107-godišnje bake koja je preživjela španjolsku gripu i COVID-19

Anna Del Priore vlastitim primjerom pokazuje i daje ljudima jednostavan savjet kako prebroditi teško vrijeme uzrokovano pandemijom „koronavirusa“.

Cijeli svijet pokušava suzbiti virus COVID-19 i zaštititi ranjive, a 107-godišnja baka Anna pomogla je tako što je dala savjet kako „pregurati“ teško vrijeme. Ona je naime početkom ljeta otkrila kako je zaražena koronavirusom – uspjela je pobijediti virus, ali ono što je zanimljivo jest kako to nije prvi put da se suočila s takvom bolešću. Još kao djevojčica Del Priore zarazila se španjolskom gripom, koja je odnijela desetke milijuna života, i uspjela se oporaviti. Više od 100 godina kasnije, nije uspjela pobjeći ni koronavirusu.

Njezina 66-godišnja unuka Darlene Jasmine mislila je kako njezina baka ovog puta neće pobijediti, ali Bog i Anna imali su druge planove. „Bila sam uzbuđena kada je ozdravila, ali mislim, to je ona. Ne dopušta da ju išta sruši. Preboljela je i španjolsku gripu. Voli život i vjerojatno je imala na umu kako ovo nije kraj“, objasnila je Jasmine za Today, a prenosi Aleteia.

Anna, bivša krojačica odrastala je u Brooklynu sa svojih pet braće i sestara i roditeljima, koji su bili gluhi. Kada je upoznala svog supruga Franka, on je bio profesionalni plesač tanga. Par je potom proveo godine uživajući u zajedničkom životu i plesu. Čak i nakon što joj je suprug umro, Del Priore je i dalje bila aktivna i do svog 100. rođendana svaki dan je koračala kilometrima kako bi se družila s prijateljima.

„Ne razmišlja o svojim godinama, ona jednostavno uživa u svakom danu. Obožava plesati i voli glazbu. Kad čuje glazbu, noga joj počne cupkati. Ona ne brine o malim stvarima. U životu se može uživati ”, podijelila je njezina unuka.

Anna Del Priore svoju radost dijeli i u obitelji, a zanimljivo je kako je uz nju i njezina 105-godišnja sestra Helen koja je također preživjela dva virusa. Ako bi se netko zapitao kako je starica uspjela preživjeti sve to, možda se odgovor krije u njezinu pogledu na život: „Budite dobri prema drugima, čuvajte dobre prijatelje, budite iskreni, volite Boga i jedite mnogo ljute paprike!“, prenosi Nedjelja.ba.

Share via
Copy link