BiH

Kriza eskalirala, u BiH trenutno između 10.000 i 12.000 migranata

Izaslanik SDS-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić tvrdi da je migrantska kriza u BiH eskalirala jer je trenutno u zemlji od 10.000 do 12.000 migranata, za što su odgovorni Predsjedništvo BiH i Vijeća ministara. Mektić smatra da migrantima mora biti omogućen odlazak u zemlje EU kako bi njihov broj u BiH bio kontroliran.

“Nedopustivo je ponašanje Predsjedništva BiH i Vijeća ministara koji, umjesto da rješavaju ovo pitanje, izazivaju dodatne probleme. Kada sam bio ministar sigurnosti, u BiH je bilo od 3.500 do 4.000 migranata što dovoljno govori o radu sadašnje vlasti”, rekao je Mektić na konferenciji za novinare u Banja Luci,piše Srna.

On je rekao da je problem što su, kako kaže, Dodik i SNSD pristali na formiranje migrantskog kampa u srpskom povratničkom selu Lipa zato što ljudi više ne mogu da žive na vjekovim ognjištima. “Kao ministar sigurnosti to nikada nisam htio da dopustim.

Veliki problem je i što sada imamo lošu suradnju policijskih agencija u BiH koje migrante vraćaju iz jednog u drugi entitet”, dodao je Mektić.

Share via
Copy link