BiH

Preminuo profesor koji je čekićem brutalno pretukao zaposlenice gimnazije u Tuzli

Preminuo profesor koji je čekićem brutalno pretukao zaposlenice gimnazije u Tuzli

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović nam je potvrdio da je 51-godišnji zatvorenik F.I. primljen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli prije dva dana, a jučer je preminuo.

“Naređena je obdukcija i po preliminarnim rezultatima se najvjerovatnije radi o smrti uzrokovanoj trovanjem. Nema tragova bilo kakvog nasilja, a uzete su i izjave svjedoka. Kada dobijemo zvaničan rezultat obdukcije donijet će se odluka da li će se raditi dodatno vještačenje”, kazao nam je Arnautović.

Šira javnost za Isabegovića, inače profesora engleskog jezika je čula nakon nesvakidašnjeg incidenta u kojem je čekićem brutalno pretukao svoje dvije kolegice u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli.

Naime, Isabegović je u januaru prošle godine brutalno pretukao tadašnju direktoricu Gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić, a kao motiv za ovaj čin navedena je njegova suspenzija s radnog mjesta profesora engleskog jezika.

On se proteklih mjeseci nalazio u pritvoru u privrednoj jedinici Kozlovac koja pripada Kazneno-popravnom zavodu Tuzla. Prema nezvaničnim informacijama, on je pronađen u besvjesno stanju, a prvenstveno se sumnjalo da se predozirao narkoticima.

Share via
Copy link