Srednja Bosna

Upravljanje otpadom i izgradnja reciklažnog dvorišta za područje Viteza, Travnika, N. Travnika i Busovače

Danas je u prostorijama Ministarstva gospodarstva, na zahtjev načelnika općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača, održan sastanak ministra gospodarstva Kantona Središnja Bosna s načelnicima tih općina na temu projekta Upravljanje otpadom i izgradnja reciklažnog dvorišta, koji bi se rješavao po modelu javno-privatnog partnerstva.

 

Navedeni projekt realizirao bi se po Zakonu o javno-privatnom partnerstvu KSB donesenog 2018. godine, prema kojem je Ministarstvo gospodarstva prepoznato kao svojevrsna podrška u koordinaciji i realizaciji.

Projekt je ocijenjen kao prioritetan za lokalne zajednice i naglašena je velika važnost da se učine prvi koraci u njegovoj realizaciji. S tim u vezi utvrđen je slijed koraka i aktivnosti, a sve u okviru odredbi spomenutog Zakona. Dogovorena je intenzivna suradnja i zajedničko djelovanje, te sinergija svih sudionika sastanka za što efikasniju realizaciju ovog projekta.

Ministar gospodarstva iskazao je interes za intenziviranjem aktivnosti na realizaciji projekta, te stavio na raspolaganje kapacitete Ministarstva sukladno odredbama Zakona.

Share via
Copy link