BiH

Oglasila se i bugojanska Iskra: Prijetili su našim rukometašima zatvorom, ovo je urota

Oglasila se i bugojanska Iskra: Prijetili su našim rukometašima zatvorom, ovo je urotaDetalj s utakmice Krivaja – Iskra (Foto: Facebook/RK Krivaja) 

Naime, sredinom prvog poluvremena domaća ekipa je preko mobitela dobila dopis od Rukometnog saveza BiH da Benjamin Čičkušić može nastupati pa je ovaj rukometaš praktično s tribina zaigrao.

Nakon svega oglasili su se RK Krivaja i RK Goražde. Iz Krivaje su naveli kako Čičkušić nije imao licencu za igranje prije početka utakmice i nije bio upisan u zapisnik. Oglasili su se i iz Goražda koje je sinoć poraženo od sarajevske Bosne, a poručili su “kako neće biti dio cirkusa” i da će vjerovatno istupiti iz doigravanja.

U međuvremenu oglasila se i bugojanska Iskra. Predstavnici ovog tima tvrde kako je u pitanju urota protiv ekipe iz Bugojna, te kako su pojedinim igračima ovog tima predstavnici Krivaje prijetili i zatvorom. Saopćenje Iskre prenosimo u cijelosti.

“Registracija igrača i licenciranje svih igrača koji su trebali učestovati u ‘baražu’ trebala se obaviti do 31. 7. 2020. godine. S obzirom na praznične dane, te prvi radni dan Rukometnog saveza BiH koji je bio 4. 8. 2020. godine, prijavljeno je više igrača među kojima je bio i Benjamin Čikušić, MRK Iskra Bugojno pod rednim brojem 528. Iza našeg igrača je prijavljeno 7 igrača RK Bosna Sarajevo i igrač Jasmin Omerović iz RK Krivaja.

Registraciona komisija je registrovala sve navedene igrače i izdala licence osim za igrača Čikušića iz nama nepoznatih razloga. Na intervenciju MRK Iskra Bugojno i uloženu žalbu u žalbenom roku, dobijamo obećanje da će se i navedeni igrač Čikušić licencirati i da ima pravo nastupa za svoj tim.

Saopćenje RK Iskra BugojnoSaopćenje RK Iskra Bugojno

Sve ovo je potvrdilo i osam (8) neutralnih članova Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, osim članova iz Goražda, Sarajeva i Zavidovića. Iz kojih razloga nama nije poznato. Zbog administrativnih igara te navodnih prijetnji osoblju Rukometnog saveza te Komesaru rukometne lige pokušalo se sve da se ne izvrši licenciranje našeg igrača.

Nakon ponovnih intervencija i upita obećano nam je isto i urađeno je nekoliko minuta pred utakmicu MRK Iskra Bugojno – Krivaja Zavidovići, koja je odigrana 2. 9. 2020. godine.

Sa istim je i upoznat službeni predstavnik RK Krivaja, kao i delegat utakmice koji se i složio sa činjenicom da ukoliko stigne obavijest i licenca za Čikušić Benjamina, da isti može igrati navedenu utakmicu.

Saopćenje RK Iskra BugojnoSaopćenje RK Iskra Bugojno

To se i desilo nakon nekoliko minuta prije početka utakmice, te se igranje Benjamina smatra potpuno legalnim što dozvoljavaju i propozicije. Moramo napomenuti da je ranije službeni predstavnik Krivaje Haris Galijašević telefonski prijetio našim igračima koji su bili bolesni, (negativni na koronavirus) što možemo potvrditi i pismenim dokazom o testiranju.

Isti je prijetio da će ih navodno ‘strpati u zatvor’ ukoliko se pojave na toj utakmici. Navedena dvojica igrača nisu igrala iz razloga što je zdravlje naših igrača vrijednije od bodova na utakmici.

Smatramo da je ponašanje Harisa Galijaševića sramno i nedopustivo i uklapa se u šemu mržnje i zavjere protiv MRK Iskra Bugojno od strane drugih ekipa. Smatramo da smo jako oštećeni neigranjem Čičkušića u prethodne dvije utakmice, koje nije mogao igrati zbog već pomenute urote i nečije želje da ne dopusti licenciranje ovog igrača, što je nezapamćeno u ovom sportu. Rukometni klub Iskra Bugojno nikad nije želio ostvariti nešto što se protivi pravilima sporta, a svi oni koji izgube na sportskom terenu trebali bi sportski i fer da pruže ruku pobjedniku”, saopćeno je iz RK Iskra Bugojno.

klix.ba
Share via
Copy link