BiH

Nastavnik u osnovnoj školi odbio nositi masku, direktor ga udaljio s nastave

dnevnik.ba

Spasojević čvrsto stoji pri odluci o nenošenju maske

Slaviša Spasojević, nastavnik matematike i fizike u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Doboju, jučer je udaljen s nastave zbog nepoštivanja mjere nošenje maske u zatvorenom prostoru.

Ovo je za medije potvrdio Zlatko Lazić, v.d. direktora škole, pišu Nezavisne novine.

Lazić kaže da se s ovakvim ponašanjem nije susreo nikad i da je na sve moguće načine pokušao riješiti ovu situaciju, međutim Spasojević čvrsto stoji pri odluci o nenošenju maske.

– Nastavnik Slaviša Spasojević već treći dan odbija nositi masku u učionici. Prvi dan škole smo obavili razgovor od dva i pol sata pokušavajući urazumiti kolegu da se pridržava preporuka, ali bezuspješno. Danas, nakon dvije usmene opomene, napisao sam i pismenu opomenu nastavniku nakon čega je isti udaljen s nastave, a mi smo osigurali adekvatnu zamjenu. Za sutra je Slaviša također najavio da će doći na posao, ali da opet neće nositi masku – rekao je Lazić koji dodaje da su slučaj prijavili i sanitarnom inspektoru kako bi što prije razriješili ovaj slučaj.

Slaviša Spasojević je na svom Facebook profilu prethodna dva dana objavljivao informacije o tome kako je maska “obilježje pokornosti i brnja”, te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

Pisao je i da razmišlja o tome da masku napravi od vreće krumpira ili ribarske mreže da se našali s onima koji je nose. U jednoj od objava spomenuo je da je njegovoj raspravi s direktorom prisustvovala i policija.

Iz Policijske uprave Doboj kažu da nisu postupali po ovom slučaju jer nije njihova nadležnost.

Share via
Copy link