BiH

Vllasi: Situacija postaje opasna i zabrinjavajuća

Sam susret izaslanstava Kosova i Srbije u Washingtonu bio je značajan događaj, rečeno je uoči redovite sesije Kruga 99 u nedjelju, javlja Anadolija.

O temi ” Hegemonizmi i nužnost stvaranja osovine mira na Balkanu”, u online formatu govorio je političar i publicist Azem Vllasi.

Vllasi je tom prilikom rekao kako ljudi u regiji moraju surađivati, odnosno sve snage koje se bore za mir i stalo im je do mirnog razvoja ovog područja te im stalo da im se nikada više ne ponovi ono što se dogodilo prije nekoliko desetljeća.

Dodao je kako u posljednje vrijeme prati i događaje u Crnoj Gori te da bi događanja u toj zemlji mogla imati odjeka na stanje u regiji.

”Znate, devedesetih godina, odnosno 1989. kada je sve to počelo na Kosovu, dok su ratne trupe bile u Srbiji. Dok je Milošević mobilizirao sve snage da krene u ostvarivanje svojih ciljeva velikosrpske politike, svi smo mi gledali i čudili se – valjda neće kod nas. Onda je zlo stiglo kod svih nas. Ratovalo se u Hrvatskoj, da se uzmu dijelovi teritorija. Ratovalo se protiv Bosne i Hercegovine. I genocid je izvršen, što je Međunarodni sud za ratne zločine dokazao u više presuda”, rekao je Vllasi.

Dodao je kako situacija postaje opasna i zabrinjavajuća. ”Što se tiče Crne Gore, situacija je neizvjesna. I ako dobiju glas više ove klero-nacionalističke snage, pa preuzmu vlast, one neće moći realizirati one ključne ciljeve za koje su se zalagali jer im treba dvotrećinska većina u parlamentu”, rekao je Vllasi.

vecernji.ba

Share via
Copy link