BiH

Čampara podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara podnio je neopozovu ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA. Ovu informaciju objavio je na svom Facebook profilu.

– Stranka demokratske akcije kakvoj sam se priključio i u kojoj sam godinama djelovao, već neko vrijeme nije ono što je bila, napisao je Čampara u pismu Predsjedništvu SDA.

Naveo je kako je došlo do pada vrijednosnih kriterija u kadrovskoj politici i prešutnog pristajanja na devijantne pojave, procese i ponašanja pojedinih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

– Svjedoci smo ignorirajućeg odnosa središnjih organa SDA prema unutarstranačkim izbornim rezultatima koju su suprotni Statutu i izbornim pravilima, kao i procesima koji ne vode prema općem napretku i koji značajno narušavaju integritet i autoritet SDA. Ovo su činjenice kojih nisam svjestan samo ja, nego, budite uvjereni, i brojni drugi članovi Predsjedništva, Glavnog odbora, kao i članstvo i simpatizeri. Ovu ostavku dajem, pored spomenutog, i zbog činjenice da se unutar SDA već izvijesno vrijeme događa jedan atrofirajući proces prema kojem se podobnost i poltronstvo protežiraju nad strukom, osobnim dignitetom, slobodom mišljenja i govora, uz neizostavno sataniziranje onih koji otvoreno govore i podastiru relevantne argumente kao dokaze za evidentne nepravilnosti, napisao je.

– Vrhunac svega dogodio se krajem veljače ove godine kada je u javnost dospio snimak koji je do najsitnijih detalja prikazao porazno stanje u našoj SDA. Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru „Asim“, i koju je kao takvu okarakterizirala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku. Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni određenim imenovanjima i pozicijama, a oni koji su, kao izraz društvene i stranačke odgovornosti, prijavili aferu u nastojanju da se locira i u skladu s procedurom odstrani maligni dio stranačkog organizma, predstavljani kao disedenti i protivnici unutarstranačkih interesa, naveo je naveo je Čampara.

Dodao je kako smatra da se svi trebaju zapitati može li SDA biti lider.

– Pokušavao sam s pozicije člana Predsjedništva SDA ispravljati devijacije unutar stranke inzistirajući na javno proklamiranim kongresnim ciljevima, ali moji pokušaji su nažalost, bili uzaludni, a moja nastojanja nerijetko, putem stranačkih medija i iz rukovodstva stranke naručenih tekstova, pogrešno interpretirana i spinovana, navodi Čampara.

Kao zastupnik u Skupštini SŽ sam, unutar kluba dobronamjerno i stručno, a na sjednicama Skupštine kontinuirano i meritorno prezentirao kongresne ciljeve i izborne poruke SDA, preventivno upozoravao na nepotistička imenovanja, od trenutka kada su za ministre predloženi kompromitirani kadrovi, pa do posljednjih retrogradnih i nelogičnih aktivnosti u cilju izmjene i prilagođavanja Statuta javnih poduzeća za potrebe imenovanja podobnih kadrova. Davao sam do znanja da je to institucionalna korupcija najvišeg reda, ali sva moja upozorenja i svi moji pozivi da se odustane od takvih nemoralnih odluka zbog kojih SDA gubi autoritet među građanima, su ostali bez rezultata. Svi smo tome svjedočili i svi smo toga bili svjesni u Predsjedništvu stranke, ali se šutilo, navodi Čampara.

Ističe kako ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA shvaća kao svoju ljudsku i moralnu obvezu, a posebno nakon “posljednjeg brutalnog sataniziranja mojih prvih suradnika, te udara na moju čast i obitelj, a sve u režiji Osmana Mehmedagića Osmice direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine”.

– Zbog toga sam odlučio kontinuirane napade bazirane na lažima i pokušaje diskreditacije moje obitelji i mladih, stručnih i obrazovanih osoba, samo zato što rade sa mnom, više neću tolerirati. Svjestan činjenice da svojim članstvom u Predsjedništvu SDA ni na koji način, i pored brojnih istupa na stranačkim sastancima, a i u javnosti, ne mogu doprinjeti rješavanju navedenih problema, odlučio sam podnijeti ostavku – naveo je Čampara u pismu Predsjedništvu SDA.

Share via
Copy link