BiH

Čović: Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo

c

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović kazao je danas novinarima nakon sastanka s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem da su njegova očekivanja ispunjena te da očekuje implementaciju sporazuma koji su  potpisali u Mostaru.

Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obvezu implementirati ga do 17. prosinca, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a da iduće godine u Parlamentarnoj skupštini BiH budu izmjene Izbornog zakona BiH.

– Izetbegović se zalaže za imenovanje novog saziva vlade FBiH. Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo. Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi, inače sporazum ne važi – kazao je Čović.

Govoreći o imenovanju rukovodstva Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Čović je rekao, ako se već predlaže rukovodstvo, da se onda predlaže imenovanje tri rukovodeće pozicije u toj agenciji u paketu.

– Što se tiče imenovanja direktora OSA-e, ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali članove Središnjeg izbornog povjerenstva – zaključio je Čović.

Share via
Copy link