Svijet

Kod zgrade hrvatske Vlade upucan policajac. Napadač koji se ubio imao je 22 godine

Na Markovu trgu u Zagrebu upucan je policajac, javlja N1. Prevezen je u bolnicu. Prilaze Vladi čuvaju policajci u pancirkama.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu. Komunicirao je s liječnicima iz Hitne pomoći.

Jedan svjedok rekao je da je čuo pucnjeve i izašao vidjeti što se događa, kad je ugledao policajca kako leži. “Ovoga nije ni u ratu bilo”, rekao je.

“Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, priopćila je policija.

Kako doznaje 24sata napadač je mlađi muškarac u 20-im godinama s područja Kutine.

“Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima”, priopćio je MUP.

Ozlijeđeni 31-godišnji policijski službenik je podvrgnut operativnom zahvatu.

Policajcu upucanom na Markovu trgu je završena dijagnostika u KBC Sestre milosrdnice i, s obzirom na to da je na njega rafalno pucano, dobro je prošao. Dobio je prostrijelne rane lijeve nadlaktice i podlaktice s prijelomom kosti i ozlijedom jedne arterije,  lijevo lumbalno bez unutarnjih ozljeda te ustrijelnu radnu desno glutealno, gdje mu je i ostao metak u tijelu. Nema velikih ozljeda krvnih žila, osim ove na ruci, što će se, međutim, riješiti. Upravo je u operacijskoj sali, kazao je ravnatelj KBC-a Mario Zovak oko 10 sati.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u trenutku pucnjave nije bio u Vladi. Poslije je stigao u Basnske dvore kao i brojni drugi ministri.

Share via
Copy link