Zenica

Kasumović odgovorio sekretaru NS BiH: Huligan možete biti samo vi, a ne navijači

Kasumović je odmah na početku konferencije kazao da ovo nije pismo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, već generalnog sekretara Adnana Džemidžića uz obrazloženje da u svojoj karijeri nije dobio i pročitao ništa jadnije i bjednije, piše Klix.ba.

“Kada hoćete postaviti pitanje, morate znati šta i koga ćete pitati. Pitaju nas zašto ih navijači ne vole i ne žele, a Grad Zenica nema veze s odigravanjem utakmica na Bilinom Polju. Organizaciju i ko će biti na stadionu odlučuje Nogometni savez Bosne i Hercegovine. U pismu spominju da su neki ljudi tu huligani. Navijači reprezentacije BiH ne mogu biti huligani. Koliko znam, nije bio nijedan problem, ništa nije bilo slomljeno. Svugdje u svijetu navijači vole svoje klubove, ali kada gube, galame na njih”, kazao je Kasumović.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Potom je kazao da su na stadionu bili građani Zenice, BiH, građani dijaspore i ne može ih se nazivati huliganima.

“Samo vi, gospodine Džemidžiću, možete biti huligan”, kazao je Kasumović.

Dodao je da politici nije mjesto u sportu, ali i da su ga članovi NSBiH, pa čak i predstavnici iz RS-a, jučer i danas zvali kako bi rekli da ne stoje iza napisanog pisma.

“Svu situaciju razotkriva posljednja rečenica iz Džemidžićevog pisma gdje od mene traže da objasnim ko je kriv za sunovrat sporta u Zenici. Adnan Džemidžić je bio predsjednik OO SDA Stari Grad Sarajevo, tri puta je bio na listama SDA za KS, a član je odbora SDA Kantona Sarajevo. Prije tri mjeseca su počeli govoriti da tjeram reprezentaciju iz ovog grada. Dali smo stadion, uložili smo, a ovo je nastavak predizborne kampanje koju SDA vodi u ovom gradu. Danas će Gradska uprava FIFA-u i UEFA-u obavijestiti o ovome. Postoji li ko normalan da se zapita zašto je meni ovo pismo upućeno?”, pojašnjava prvi čovjek Zenice.

Ističe kako se u pismu hvale da su ulagali u sportsku infrastrukturu te da su zaboravili da je Zenica za vrijeme Husejina Smajlovića ustupila sve ono što su tražili, a što niko nije htio ustupiti bez naknade.

“Građani Zenice vole reprezentaciju i ovakvu gadost može napraviti samo, kako kažu u Sarajevu, Dinina pudlica”, zaključio je Kasumović.

Na pitanje novinara da li je upoznat o tome da su s tribina skandirali upravo navijači koji su imali majice političke “Zeničke inicijative Fuad Kasumović”, Kasumović je kazao da nema veze s tim te da je stadion pokriven videonadzornim sistemom te da policija u svakom trenutku može vidjeti o kome se radi.

“Prvi put sada čujem da je to Zenička inicijativa”, kazao je Kasumović.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Džemidžić je jutros u medijima kazao kako će reprezentacija ipak ponovo igrati u Zenici, a Kasumović je na to kazao da će o lokaciji ipak odlučiti selektor i igrači.

Kasumović je na kraju kazao da se čeka projekt NSBiH za izdavanje dozvole za nadogradnju Trening centra Nogometnog saveza BiH te da Grad Zenica trenutno vrši svoje aktivnosti na ovom projektu.

Share via
Copy link