ZDK

Zatvorenik koji je uhapšen kod Žepča sinoć se objesio u ćeliji

Specijalci uhapsili Avdulahija

Osuđenik Armin Avdulahi (28) iz Maglaja koji je uhapšen u akciji MUP-a ZDK kod Žepča, objesio se sinoć u ćeliji zeničkog zavora, potvrdio je za “Avaz” Redžo Kahrić, direktor KPZ-a Zenica.

Kahrić nam je pojasnio da je stražar čuo da se nešto dešava u ćeliji u kojoj je bio Avdulahi. Kada su otvorili vrata osuđenik se već objesio. Dvojica stražara skinuli su ga i pokušali da ga spase, ali u tome nisu uspjeli. Medicinska služba u KPZ-u pokušala je da ga reanimira, ali ni oni nisu uspjeli.

Pozvana je Hitna pomoć čiji su ljekari konstatirali smrt. Obaviještena je i policija koja je zajedno s dežurnim tužiocem obavila uviđaj u KPZ-u.

Avdulahi je omču napravio od plahte koju je razrezao i vezao je za prozor u ćeliji.

– On je kod nas došao 2020. godine. Imao više krivičnih djela. Za nedozvoljeno držanje oružja osuđen je na tri mjeseca, zbog droge na tri mjeseca, ugrožavanja sigurnosti tri mjeseca pa opet za drogu je bio osuđen na godinu i tri mjeseca te napad na službenu osobu na godina i šest mjeseci. I Općinski sud u Zavidovićima nakon svih tih krivičnih djela, pušta ga na prekid kazne od 4. septembra do 4. oktobra. Poslije je bio u bijegu nakon čega je ovih dana uhapšen i napravio je više krivičnih djela. Kod nas je trebao biti do 6. avgusta 2023. godine,kazao je direktor Kahrić dodavši da Avdulahi kad je vraćen u zatvor nije pokazivao nikakve znakove da bi mogao nešto tako da uradi.

Share via
Copy link