BugojnoSrednja Bosna

Identificirane četiri žrtve ratnih zločina s područja Bugojna

Na lokaciji Gradskog groblja Praulje u Travniku vrši se konačna identifikacija žrtava ratnih zločina sa područja Bugojna, nestalih 1993. godine, koje su ekshumirane prošle godine na lokalitetu Rostova.

Izvršenom DNK analizom i sudsko-medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima žrtava – Dragana Miličevića, Zorana Galića, Frane Jezidžića i Ante Markulja, prenosi Fena.

Na mjestu događaja nalaze se predstavnici obitelji nestalih kao i pravni zastupnik oštećenih koji će, u skladu s procedurom, biti upoznati o rezultatima identifikacije.

Uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, na lokalitetu identifikacije nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), kao i policijski djelatnici MUP-a Srednjobosanske županije.

Predstavnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine sudjeluju u procesima, ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te institucije.

Share via
Copy link