Srednja BosnaVitez

S nagovještajem proljeća u Vitezu završeno asfaltiranje kružnog toka

Dolaskom ljepšeg vremena i centru Viteza nastavljeni su radovi oko završetka kružnog toka i uređenja ulice Josipa Kurevija, te završetak radova na prilazu novoizgrađenom mostu u Vitezu.

Pitanje je dana kada će radovi biti završeni, a upravo povodom završetka jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na području općine Vitez u posljednjoj deceniji zajedno smo s načelnikom Viteza Borisom Marjanovićem danas obišli sve gore navedene lokacije.

Za portal centralna.ba , Boris Marjanović je dao i kratku izjavu o trenutnom razvoju događaja kada su pitanju infrastrukturni radovi u centru Viteza.

„ Činjenica je kako su izvođači radova nastavili sa radovima na prilazu novoizgrađenom mostu u Vitezu istog trenutka kada su im to omogućili vremenski uvjeti i kako za sada sve ide po zacrtanoj dinamici. Jučer je urađeno asfaltiranje ulice Josipa Kurevije, a danas smo evo tu na mjestu gdje se nalazi novi kružni tok koji spaja centar grada i pristup mostu i danas se rade završni radovi na tom dijelovima projektima. Osobno sam zadovoljan do sada urađenim, a budući infrastrukturni projekti ovisit će u mnogome o financijskim mogućnostima Općine Vitez i punjenju proračuna. Unatoč jednom izazovnom vremenu i ovim putem šaljemo poruku kako ćemo nastaviti sa svojim ciljem izgradnje kvalitetnije infrastrukture na području općine Vitez u korist svim našim stanovnicima“

Kako bi informacija o trenutnim građevinskim aktivnostima bila kompletnija za izjavu smo zamolili i upravu poduzeća Bossil d.o.o. iz Viteza o tome što je urađeno i što se planira uraditi kada su u pitanju nabrojani građevinski projekti u centru Viteza

„ Do sada je urađeno oko 3600 m2 asfalta u dva sloja. Prvi nosivi sloj od bitumeniziranog šljunka je debljine 6 cm, a drugi završni sloj debljine je 4 cm. Izvršeno je spajanje svih kanalizacijskih i drugih odvoda kao i slivnika. Rasvjeta je urađena po čitavoj duljini prometnice kao i oko kružnog toka. Urađene su i spojene i sve druge elektro instalacije.

Ostalo je je još dovršiti 200 m2 pješačkih staza, a planiran je završetak radova u narednih deset dana. „

Vitez će tako vrlo brzo dobiti dugo očekivanu prometnicu koja će povezati centra grada i poslovni centar, a grad će svakako uz moderno urađen kružni tok dobiti i kvalitetniji promet, ali i jedno novo ruho kojem se svi u Vitezu sigurno raduju. Vitez je tako još jednom pokazao da ima kapacitete raditi i ovakve projekt i kako svojim vlastitim snagama mogu i u budućnosti ovaj grad učiniti još kvalitetnijim i boljim mjestom za život.

Share via
Copy link