KakanjSrednja Bosna

Bazeni u Kaknju puni kupača: Ulaznice od 3 do 5 KM po danu

Visoke temperature koje vladaju i u Kaknju brojne kupače i ljubitelje prirode natjerale su da rashlađenje pronađu na kuplištima i bazenima koje imaju na raspolaganju.

Nabrojniji su kupači na bazenima u Bilješevu i na bazenima Sopot. Osim vode koja se redovno prečišćava i šalje na analizu, gostima se nude i brojni drugi sadržaji kao i tradicionalna bosanska jela.

Cijene ulaznica na bazene su prilagođene sa sve uzraste, a kreću se u rasponu od 3 do 5 KM po danu. Brojni Kakanjci borave i u Tičićima kod Donjeg Kaknja, na mineralnim i termalnim vodama gdje je na izvorištu 57 celzijevih stepeni.

U Tičićima postoji nekoliko bazena na otvorenom, koji su puni gostiju, a za pet do deset KM boravak upotpunjuje i jagnjetina koja se svakodevno može kupiti u sklopu bazena u Tičićima.

Kakanjci se također rashlađuju u koritima rijeka Trstionice i Zgošće, a bazen Benat koji se nalazi u mjesnoj zajednici Kakanj 2 svakodnevno je pun kupača, iako rijeka Zgošća nije  preporučljiva za kupanje zbog pucanja kanalizacione mreže kod Mosta šehida. Oni malo stariji borave na izletištu Ponijeri i prema riječima jednog vikendaša ugodno je spavati na plus 36 ispod krošnji bora i jelice jer osim hladovine dišete i svježi planinski zrak.

Share via
Copy link