BiH

Novi detalji bombaškog napada

Niti četiri mjeseca od prvog napada, u noći s ponedjeljka na utorak ponovno je izvršen bombaški napad na imovinu obitelji Delić u mjestu Jasenica, nekoliko kilometara južno od Mostara.

Za sada nepoznata eksplozivna naprava aktivirana je oko 03.40 sati kada je stigla prijava u Policijsku postaju Jug koju je pozvala majka vlasnika kuće Gordana Delić.

Pripadnici policije Policijske postaje Jug osigurali su mjesto događaja do jutarnjih sati u utorak kada je izvršen očevid. Od siline eksplozije načinjena su znatna oštećenja na garažnim vratima, staklima poslovnog prostora i stambenom dijelu vlasnika kuće Darija Delića, a nekoliko stakala je polupano i na kući njegove majke koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Ozlijeđenih na svu sreću nije bilo. Očevid na mjestu događaja obavili su pripadnici krim policije i dežurna županijska tužiteljica Sabina Beganović.

S lica mjesta izuzeti su određeni tragovi koji bi mogli poslužiti u daljnjem tijeku istrage.

– Uzeti su određeni tragovi s mjesta događaja i isti će biti predmetom vještačenja kako bi se utvrdilo o kakvoj se napravi radilo. Vlasnik kuće je na putu, a pripadnici policije će do tada uzeti iskaze od članova obitelji ukoliko netko ima nešto reći na ove okolnosti, kazala je za Dnevni listtužiteljica Beganović.

Majka vlasnika kuće zahvaljuje Bogu što u vrijeme eksplozije nikoga nije bilo u kući. Sin je na putu, a unučad i nevjesta su spavali kod njene majke.

Dodaje kako ju je iz sna probudila snažna eksplozija i da u prvi mah nije znala što se događa. Izašla je napolje i kada je stigla do kuće sina, doživjela je šok. Nije primijetila nikakva čudna kretanja po naselju. Obitelj Delić navodi kako ni s kim nemaju problema niti su s nekim u zavadi. Susjedi kažu da je riječ o obitelji koja vodi svoju brigu, normalno se odnose prema svima u susjedstvu i ni s kim nemaju problema. Nitko ne zna što bi mogao biti motiv napada na njihovu imovinu i apelirali su na policiju da se ozbiljno pozabave ovim slučajem, jer je u pitanju drugi napad u posljednja četiri mjeseca.

pogled.ba

Share via
Copy link