BiH

U samoodbrani ubio gosta kafića: Konobaru iz Foče 39 mjeseci zatvora

Aleksa Đuričić (28) iz Foče osuđen je pravosnažno u Vrhovnom sudu RS na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog ubistva Ognjena Drakula (30) i povređivanje Mitra Stankovića (22).

– Odbijaju se kao neosnovane žalbe okružnog javnog tužioca u Trebinju i branioca optuženog Alekse Đuričića i potvrđuje presuda Okružnog suda u Trebinju od 25. augusta 2017. godine – kazala je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS.

Vrhovni sud je ranije jednom ukidao prvostepenu presudu kojom je Đuričić bio osuđen na šest godina zatvora, te mu je u ponovoljenom postupku izrečeno tri godine i tri mjeseca što je najnovijom odlukom Vrhovnog suda RS i potvrđeno.

Đuričić je u maju 2014. godine nožem usmrtio svog sugrađanina Drakula i nanio lake tjelesne povrede njegovom prijatelju Stankoviću.

U to vrijeme radio je kao konobar u lokalnom kafiću “Škorpion” u fočanskom naselju Miljevina, gdje je spomenuti dvojac došao u alkoholisanom stanju, te su počeli ulaziti u šank, tražiti piće, pojačavati muziku, a onda su i fizički nasrnuli na Đuričića. Nakon što su ga oborili na pod, ovaj je uzeo nož sa sječivom od 19 centimetara, povikao “ne prilazite mi”, a onda i ubo Drakula u stomak i povrijedio Stankovića.

Za ubistvo je dobio tri godine, a za nanošenje povreda još šest mjeseci, što je objedinjeno na tri godine i tri mjeseca zatvora.

Share via
Copy link