Srednja Bosna

Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne d.o.o. Donji Vakuf od danas bogatije za 12 novih vozila

Šumskoprivredno društvo Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne Donji Vakuf u proteklom periodu u velikoj mjeri je zanovilo vozni park za potrebe sektora i šumarija.

U krugu direkcije Srednjobosanskih šuma Vildan Hajić, direktor ŠPD Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne Donji Vakuf, uručio je ključeve 12 novih vozila “Dacia Duster”, kombija i kamiona za uslužne djelatnosti predstavnicima pojedinih šumarija i sektora ovog društva. Tu spadaju: Vozilo za internu kontrolu, vozilo za Šumariju Kiseljak, vozilo za Sektor iskorištavanja, vozilo za Sektor zaštite, vozilo za sektor Plana i analize, kombi za Šumariju Gornji Vakuf-Uskoplje, kombi za Šumariju Fojnica, kombi za Šumariju Donji Vakuf, kombi za Šumariju Busovača, kamion MAN kiper za uslužne djelatnosti.

“Hvala vam što danas prisustvujete, pred direkcijom Srednjobosanskih šuma, dodjeli novih vozila za naše uposlenike i naše šumarije. Što više radimo, možemo više i očekivati. Uputio bih jedan savjet svima da se potrudimo da malo više radimo i sigurno neke stvari da će sa tim radom i doći, treba malo vremena. Ono što je za nas važno je da nastavljamo putem i kolosijekom kojim smo započeli, nastavljamo sa modernizacijom. Danas uručujemo nova vozila, nove kombije za šumarije, novi kamion. To je jedan od trendova koji smo mi u startu zauzeli prije više dvije godine kako smo tu. Nastavljamo dalje. U dosadašnjem periodu sa ovim kontigentom imamo još jedan u narednih desetak dana, imat ćemo skoro 100% voznog parka zanovljeno. Znači, bit će da nemamo više starih vozila, tako da je to za nas izuzetno zadovoljstvo i mislim da će naši uposlenici dobiti još bolje uslove i da će to u narednom periodu u Božju pomoć izgledati sve kako treba”, izjavio je za portal Bugojno-danas.info direktor ŠPD Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne Donji Vakuf, Vildan Hajić.

U nastavku p ogledajte dio atmosfere sa današnjeg uručenja:

Share via
Copy link