BiH

BiH: Kinez pretukao dječaka koji ga je pitao je li mu roba original

Dvanaestogodišnji dječak I. P. iz Doboja teško je povrijeđen nakon što ga je brutalno pretukao vlasnik kineske prodavnice Lin Linsong u blizini OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju.

Napad se dogodio u ponedjeljak u 18.30 sati u ulici Kralja Aleksandra, pri čemu je Kinez dječaka tresnuo o pod, da bi ga zatim podigao i glavom mu udarao o metalnu ogradu. U napadu je učestvovala i Linsongova supruga Chen Ksumei, koja je drugog dječaka udarila metlom.

Motiv napada

Otac pretučenog djeteta Dragan Prodić priča da se njegov sin iz škole vraćao kući u društvu s tri drugara kada je iz kineske prodavnice istrčao Linsong i obrušio se na njegovog sina.

– Uhvatio je dijete za ramena i dva puta ga otresao o asfalt. Zatim ga je podigao i njegovom glavom udarao o metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario u kapiju. Dijete je zadobilo višestruke povrede. Od tog krvoločnog i divljačkog napada sin mi je izbezumljen, prestravljen i poslije toga je dva sata neprestano jecao – priča Prodić.

Foto: PU Doboj: Osumnjičeni Kinez saslušan

PU Doboj: Osumnjičeni Kinez saslušan

PU Doboj: Osumnjičeni Kinez saslušan

Navodni motiv napada bilo je to što gotovo svi školarci, kada prolaze kraj prodavnice, dobacuju Kinezima i posprdno ih zapitkuju je li im roba original i slično. Prodić kaže da je, navodno, to i sada bio slučaj, ali je sve kulminiralo nad njegovim djetetom, piše avaz.ba

– Djeca ih valjda zadirkuju, ali je to sve verbalno i ništa ne može da opravda takav siledžijski napad. Taj Kinez je iz čista mira istrčao iz radnje i krenuo prema mom sinu, koji nije bježao, jer ništa nije skrivio – kaže Prodić.

Zabrinuti otac navodi da 12-godišnjak nije znao šta ga je snašlo.

– Drugari su pokušali da ga brane, ali je tu istrčala i Kineskinja i udarila jednog od njegovih drugova. Moj sin ima hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta, ruka mu je u longeti. Ostavljen je u bolnici na posmatranju jer mu se vid dupla. Ljekari sumnjaju na neurološki problem i plaše se unutrašnjih povreda glave – kaže Prodić.

Burna reakcija

On kaže da su iz ruku Kineza njegovog sina otele žene koje su sjedile u obližnjem kafiću. Očevici su prijavili slučaj i Protić kaže da je patrola stigla za tri minute.

– Policija je brzo reagirala. Prva reakcija im je bila vrhunska i maksimalno profesionalna. Kao svaki roditelj, na prvu sam burno reagirao, ali sam poslušao savjete policajaca i iskoristit ću sve pravne mogućnosti da se taj čovjek što strožije sankcioniše! Takvim siledžijama nije mjesto kraj škole – ističe Prodić.

Napad su snimile nadzorne kamere s kineske prodavnice i policija je taj snimak izuzela.

Napadač saslušan

U PU Doboj navode da su reagirali na osnovu anonimne prijave i utvrdili da je muškarac tukao dijete. Međutim, Li Linsong nije uhapšen, ali je saslušan u policiji zajedno s nekoliko svjedoka.

– Identificirani su svi učesnici događaja u kome je maloljetnik zadobio povrede. Nakon utvrđivanja stepena povreda tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela, a protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Share via
Copy link