BiH

Kakvo je stanje na cestama?

Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetujemo pojačan oprez na svim putnim pravcima. Posebnu pažnju skrećemo na dionice magistralnih puteva M-17 Konjic-Drežnica, M-16 Kupres-Livno-Kamensko i M-16.3 Kazaginac-Prisika.

Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici R-419 Rakitno – Blidinje.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

Share via
Copy link