Novi TravnikSrednja Bosna

NOVI TRAVNIK: Potvrđena optužnica protiv Nermina Rustempašića

Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travniku protiv Nermina Rustempašića  zbog počinjenog krivičnog djela Teško krivično  djelo  protiv sigurnosti javnog prometa.

Optuženom Nerminu Rustempašić se stavlja na teret da je dana 07.12.2018. godine u Novom Travniku u alkoholisanom stanju sa koncetracijom alkohola u krvi od 2,99 promila i nedozvoljenom brzinom upravljao vozilom marke Opel Astra te nekontrolisanom vožnjom krečući se iz pravca naselja Kasapovići u pravcu Gradske džamije na trotoaru vozilom ostvario kontakt sa grupom pješaka usljed čega je oštećena A.H  kao i jedno maloljetne osoba  zadobile teške tjelesne ozljede od kojih su preminule, dok su dvije maloljetne osobe zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna maloljetna. osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

Postupajući tužilac je u optužnici predložio da se optuženom izrekne sigurnosna mjera upravljanja prijevoznim sredstvom u dužem trajanju.

U optužnicu je stavljen prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice, te je Kantonalni sud prihvatio prijedlog za produženje pritvora prema Nerminu Rustempašiću koji prema Rješenju suda može trajati najduže 2 (dva) mjeseca počev od 07.03.2019. godine ili do nove odluke suda.

Share via
Copy link