BiH

Saznali lošu vijest: Porodica Šabana Šaulića se suočila s novim problemima

Šaban Šaulić
Porodica preminulog pjevača Šabana Šaulića, suočila se sa novim problemima.

Naime, njegova udovica, supruga Gordana neće moći da dobiva penziju pokojnog pjevača, koju je sam uplaćivao zbog papirologije u Njemačkoj.

Prema saznanjima “Blica”, njeno mjesečno primanje će biti od dvije do tri hiljade eura.

Porodica čeka da im njemačko tužilaštvo dostavi umrlicu pokojnog pjevača kako bi mogli da tuže Turčina, a u međuvremenu Šabanova udovica pati u četiri zida, piše Express.ba.

Porodica Šaulić riješila je da pokrene privatnu tužbu protiv Alsina Leventa, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao pjevač Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić.Međutim, da bi pokrenuli taj postupak, moraju da dobiju umrlicu Šabana Šaulića.

“– Tužilac u Njemačkoj treba da izda potvrdu o Šabanovoj smrti da bi porodica mogla da obavi sve obaveze koje ih čekaju. Prvenstveno treba da se riješi pitanje naplate osiguranja, a zatim i Šabanova penzija, koja će iznositi oko 2.000 eura. Također, porodica ima u planu da podnese privatnu tužbu protiv Leventa, a zasad se raspituju šta njemu sljeduje po službenoj dužnosti, a za šta oni mogu po privatnoj tužbi da ga gone. U svakom slučaju, dok ne stigne umrlica, ruke su im vezane. Da se Šabanova smrt nije tretirala kao diplomatska stvar, na njegovu sahranu bi porodica još uvijek čekala, i to samo zbog te potvrde. Užasno im smeta što toliko dugo čekaju na to” – navodi za “Scenu” kućni prijatelj porodice Šaulić.

Share via
Copy link