BiH

BiH: Rođak od penzionerke ukrao 800.000 maraka životne ušteđevine

FOTO: SRNA

Policija iz Bosanske Gradiške rasvijetlila je tešku krađu kojom je pričinjena šteta od 370.000 američkih dolara i 65.000 eura, a osumnjičeni za ovo krivično djelo M. M. (39) iz Bosanske Gradiške je u rodbinskoj vezi sa oštećenom ženom, rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik Uprave Bojan Škorić,piše faktor.ba

Škorić je naveo da je žena, čiji identitet ne može da otkrije zbog njene sigurnosti, 30. marta prijavila policiji da je iz podruma njene kuće u ulici Zijaha Zije Dizdarevića ukradeno 200.000 američkih dolara i 65.000 eura, te određena količina zlatnog nakita.

Na osnovu naloga tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policija je obavila uviđaj i došla do operativnih saznanja da bi počinilac mogao da bude tridesetdevetogodišnji M. M.

– Ovo lice je pronađeno jučer ujutro i uhapšeno, a nakon kriminalističke obrade izvršen je pretres na lokaciji u ulici Atifa Topića koju koristi osumnjičeni i pronađeno 324.400 američkih dolara, 80.355 eura i 1.170 KM, te zlatni nakit u vrijednosti oko 3.000 KM – naveo je Škorić i dodao da je utvrđeno da novac i nakit potječu iz teške krađe.

On je istakao da je u toku istrage dokazano, što je potvrdio i osumnjičeni, da je riječ o novcu i zlatnom nakitu oštećene, odnosno o njenoj i ušteđevini njenog muža koju su stekli radeći 40 godina u Njemačkoj.

Škorić je rekao da osumnjičeni odranije nije evidentiran kao počinilac krivičnih djela i da je nezaposlen.

On je dodao da rad na ovom predmetu još traje i da ne može iznositi više detalja, kao i da će pronađeni novac biti vraćen oštećenoj.

Share via
Copy link