Svijet

Detalji ubistva dječaka: Sa zidova čistili tragove bebine krvi

Osumnjičeni za ubistvo petnaestomjesečnog P.J., Jelena Jovović i Nermin Šišić, ostaće u pritvoru zbog sumnje da su počinili taj zločin.

 

Jovovićeva, majka ubijenog dječaka, i njen vanbračni partner optuženi su za krivično djelo teško ubistvo, a pritvor im je od hapšenja određen i produžavan zbog opasnosti od bjekstva i zbog težine djela za koje se terete, piše Dan.

Branilac Jovovićeve uložio je žalbu na odluku Višeg suda o produženju pritvora, tražeći da joj se izrekne druga mjera kako bi joj bilo omogućeno da se brani sa slobode.

U rješenju Apelacionog suda navedeno je da postoji osnovana sumnja da je Jovovićeva sa Šišićem lišila života dijete starosti 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali u više navrata čupajući ga za uši i udarajući ga po licu.

U kući u kojoj su živjeli, u podgoričkom naselju Zabjelo, 4. februara prošle godine, prema navodima optužnice, bebi su zadali više udaraca u pre djelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede.

Jovovićeva se tereti i da je za vrijeme dok su ona i njen partner vršili fizički napad nad djetetom palila usisivač kako komšije, koje su se prethodno raspitivale o porijeklu dječakovih povreda, ne bi čule plač, piše CdM.

U odluci suda navedeno je i da su nakon toga oboje, radi prikrivanja tragova krivičnog djela krpama brisali tragove krvi djeteta sa zidova unutar kuće.

– Da bi potom dijete, koje je već bilo lošeg zdravstvenog stanja usled povređivanja, zajedno izveli iz kuće i sa njim se uputili ka brdu Ljubović, te nakon što su uočili da su primijećeni od strane osoba iz komšiluka da zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće, u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je djetetu pozlilo, organizovali pozivanje hitne službe, koja je dijete P .J. transportovala na Institut za bolesti djece KCCG, gdje je usled teških povreda opasnih po život dijete preminulo dana 5.februara 2018. Godine – piše u odluci Apelacionog suda. 

cazin.net

Share via
Copy link