BiH

DŽEJLA RAMOVIĆ NA OPREZU: Ne smijem uništiti ono što sam do sada gradila

Džejla Ramović ima dosta planova nakon pobjede, a njoj je titula „Zvezde Granda“ donijela veliku popularnost. Mlada pjevačica kaže da nema vremena za odmor, a pred njom su novi planovi. O tome šta će raditi u ovom periodu, da li će uskoro nova pjesma, ali i šta joj je Marija Šerifović rekla nakon trijumfa govori za naš magazin.

 

Da li je u planu nova pjesma, jer od tebe to svi očekuju?

-Od jeseni ću se posvetiti tome. Svakako da je u planu nova pjesma, ali vidjećemo sve šta i kako. Tokom ovog perioda ću razmisliti, poslušati šta se nudi da pjevam, a onda donijeti odluku, prenosi Expresstabloid.

Jesu li se slegle impresije nakon pobjede, prošlo je skoro mjesec dana?

-Jesu. Meni je lijepo i uživam u svemu što se desilo. Putujem, upoznajem mnoge ljude, tako da su to za mene dragocjena iskustva. Lijep je osjećaj. U planu su neki nastupi, ali i onaj sa Marijom Šerifović na festivalu „Ulaz“.

Koji je bio prvi komentar Marije Šerifović nakon što je proglašen pobjednik ove sezone „Zvezda Granda“?

-Marija mi je rekla da pazim šta da radim, i da ne smijem uništiti to što smo gradile deset mjeseci tokom takmičenja. Jednostavno, moram ostati svoja. Ja ću nastojati da sve to što sam naučila primijenim.

Hoćeš li mijenjati svoj stil?

-Neću. Trudit ću se da i dalje ostanem dosljedna sebi. Profilirala sam se kao pjevač kroz „Neke nove klince“ i „Zvezde Granda“, tako da je to taj stil i pravac kojim ću ići.

Čiji savjet prihvataš kada je posao u pitanju?

-Porodice, i naravno, Marijin jer je ona nezaobilazna kao moja bivša mentorica.

Koliko imaš vremena za odmor i neke planove kako ćeš provesti ljeto?

-Jako malo. I kad sam u Goraždu uvijek imam nekih obaveza. Na svu sreću, stigla sam da vidim prijatelje, porodica je na okupu, tako da mi je to najbitnije. Inače, nemam nekih planova, jer sve zavisi od obaveza koje me čekaju.

Koncert u Goraždu bio je sjajan. Jesi li očekivala da će biti skoro petnaest hiljada ljudi?

-Nisam znala šta se sprema, tako da sam i sama bila iznenađena nakon što sam vidjela sve te silne ljude. Znala sam da imam podršku u mom rodnom gradu ali nisam očekivala. Za mene je to bilo veličanstveno! U jednom trenutku sam osjetila i veliku tremu, jer nije jednostavno pjevati pred tolikim brojem ljudi. Zahvalna sam svima koji su došli. Sve mi je izgledalo kao da sanjam.

Da li preporučuješ mladim pjevačima da se prijave na takmičenja i na taj način grade karijeru?

-Zašto da ne, ako su spremni da se trude, rade. Morate biti spremni za razna odricanja koja takmičnje nosi. Samo ćete na taj način nešto napraviti o postići cilj. Zaista, to je jako dobra prilika, ali sve zavisi od vas koliko želite da se potrudite.

Share via
Copy link