Srednja BosnaTravnik

TRAVNIK: Šumar Ivan Rajić fizički napadnut i ozlijeđen, oštećen mu automobil

U petak, 23. kolovoza 2019. godine u mjestu Gluha Bukovica kod Travnika dogodio se fizički napad na šumara, odnosno službenu osobu na dužnosti. Naime, napadnut je šumar Ivan Rajić koji je samo časno radio svoj posao i štitio prirodne blagodati Bosne i Hercegovine.

Prema riječima Rajića, napadnut je pred sam kraj radnog vremena kada je pokušao spriječiti odvoz ilegalno usječenih drva. Ovom prilikom Rajić je zadobio lakše tjelesne povrede te mu je oštećen osobni automobil.

Sve se dogodilo u kratkom roku. Napadnut sam kao službena osoba te o tome uredno obavijestio Policijsku stanicu Travnik. Nanesene su mi tjelesne povrede i oštećen zub te osobni automobil. Ovo nije prvi put da Enver Kadrić ilegano sječe šumu, a meni kao šumaru je dužnost to evidentirati i prijaviti. Nadam se da će nadležne službene postupiti sukladno zakonu i adekvatno kazniti ovo kazneno djelo, rekao je Ivan Rajić za portal NovaBila.info.

Prije nego što smo objavili ovaj članak, kontaktirali smo i Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Središnja Bosna te tražili od njih tražili dostupne službene informacije.

Dana,  23. kolovoza 2019. godine u 17,15 sati u PS Travnik zaprimljena je prijava da je na području Gluhe Bukovice, općina Travnik fizički napadnut šumar Kantonalne uprave šumarstva Travnik, te da je istom oštećeno putničko motorno vozilo. U ovom napadu šumar je zadobio lakše tjelesne povrede. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PU i PS Travnik, koji su tom prilikom utvrdili da je E.K. iz Travnika osumnjičen za izvršenje napada i oštećenje vozila. U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, stoji u priopćenju MUPa- KSB.

Ostaje da vidimo hoće li pravosuđe “položiti ispit”, odnosno hoće li poduzeti sve potrebne radnje i mjere prema osunjičenom kojem ovo nije prvo kazneno djelo,piše novabila.info.

Share via
Copy link