ZDK

MUP ZDK se oglasio o hapšenju presuđenog silovatelja Emsada Valentića

MUP Zeničko-dobojskog kantona oglasio se o hapšenju Emsada Valentića, koji se danima krio u šumi iznad Orahovice kod Zenice.

– Intervencijom službenika Policijske stanice Nemila lišeno je slobode lice V. E., rođeno 1974. godine, koje je proteklih dana bilo u bijegu, a koje se dovodi se u vezu s izvršenjem krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Krivičnog zakona FBiH i krivičnog  djela paljevina iz člana 301. Krivičnog zakona FBiH – stoji u saopćenju MUP-a.

Kako je “Avaz” sinoć objavio, u Orahovici se odvijala prava drama kada je policija pronašla i uhapsila Emsada Valentića, koji se danima krio u šumi iznad Orahovice.

Podsjetimo, on je prijetio komšijama, zapalio im sijena, a navodno je na jednog od njih krenuo i nožem, zbog čega su mještani danima bili u strahu.

  • S lica mjesta - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    S lica mjesta (D. Pašalić)

Kako su prenijeli mještani, najprije su uočili Valentića na jednom proplanku iznad sela, o čemu su odmah obavijestili policiju koja je danima patrolirala ovim mjestom.

Podsjetimo, javnost je ostala u šoku nakon što je Valentić, u avgustu 2007. godine, silovao svoju maloljetnu, tada 12-godišnju kćerku.

On je nakon sinoćnjeg hapšenja zadržan u prostorijama Policijske uprave I u Zenici na kriminalističkoj obradi.

Share via
Copy link