BiH

Nova sramota na međunarodnoj sceni: BiH nije plaćala članarinu Međuparlamentarnoj uniji

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, nakon najave o početku zasjedanja Međuparlamentarne unije u Beogradu, oglasio se na svom Twitter profilu istaknuvši da je Izvršni odbor Interparlamentarne unije razmatrao suspenziju BiH.

Kako je naveo, suspenzija je razmatrana zbog neplaćana članarine, te je dodao da su vladajući nakon brukanja u Vijeću Europe “nastavili nizati uspjehe na međunarodnoj sceni”.

Skupština Međuparlamentarne unije počet će večeras u Beogradu, a okupit će više od 1.700 parlamentaraca i partnera iz UN-a i civilnog društva iz cijelog svijeta.

Skupština Međuparlamentarne unije okupit će parlamentarce i goste iz 140 zemalja, a prisustvovat će joj više od 70 predsjednika parlamenata, 40 potpredsjednika i više od 700 zastupnika, od kojih su 30 posto žene i 17 posto zastupnika životne dobi ispod 45 godina.

Delegaciju BIH na ovom zasjedanju predvodit će Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH i Nikola Špirić, zamjenik predsjedatelja Doma narda Parlamenta BiH, a središnja tema plenarnog zasjedanja bit će uloga i mehanizmi parlamenta u jačanju međunarodnog prava i doprinos regionalne suradnje, a u okviru ove rasprave očekuje se i Radmanovićevo obraćanje.

Share via
Copy link