BiH

Tegeltija: Ubrzan gospodarski razvoj može riješiti veliki broj problema u BiH

Zoran Tegeltija iz SNSD-a koji je imenovan za mandatara za predsjedatelja Vijeća ministara BiH danas se prvi put obratio javnosti.
Čekao je da dobije službenu odluku Predsjedništva BiH o svom imenovanju.

“Predsjedništvo je dostavilo odluku i iz Parlamentarne skupštine sam obaviješten da će u utorak biti sjednica Povjerenstva. U utorak ću pokušati dati odgovore na pitanja koja će biti postavljena od predstavnika političkih stranaka. Ja ću biti spreman u prvom tjednu prosinca pojaviti se pred Parlamentom BiH i predstaviti program onako kako ga ja vidim i očekujem da na toj sjednici bude verificirana odluka Predsjedništva BiH”, kazao je Tegletija, javlja N1.

Na upit tko će biti novi ministri iz entiteta Republika Srpska u Vijeću ministara BiH, Tegeltija nije želio govoriti o imenima.

“Resori koji pripadaju RS u Vijeću ministara BiH su poznati još iz kolovoza kada su predstavnici političkih stranaka potpisali sporazum. Imamo tri mjesta zamjenika, znam imena i koja su bila do sada u opticaju. Ali do moje verifikacije u Parlamentu BiH nakon koje ću obaviti konzultacije ne mogu govoriti o imenima. Operira se s velikim brojem imena, jedan broj je točan, jedan nije”, kazao je.

Govoreći o planu, Tegeltija je kazao kako viziju svog programa ima u glavi.

“U fokusu mog djelovanja bit će ekonomija, ekonomija i samo ekonomija. Ubrzan gosporadski razvoj može riješiti veliki broj problema u BiH. U fokusu Vijeća ministara BiH bit će biti ekonomija”, poručio je.

Kako je kazao, učinit će sve da s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem uspostavi puni vid koordinacije i suradnje.

“Mislim da po pitanjima ekonomije teško može doći do bilo kakvih blokada i neslaganja. Trudit ćemo se da Vijeće ministara BiH ne bude mjesto gdje će se politička pitanja sukobljavati. Sve politike prije su iskazale suglasnot s predloženim rješenjima i mislim da će one biti ispoštovane do kraja”, kazao je Tegeltija.

Share via
Copy link