BiH

RANJAVANJE ŽENE NA BAŠČARŠIJI JOŠ UVIJEK MISTERIOZNO: Kuldija tvrdi da nije pucao u nju!?

RANJAVANJE ŽENE NA BAŠČARŠIJI JOŠ UVIJEK MISTERIOZNO: Kuldija tvrdi da nije pucao u nju!?

 

42-godišnji Mahir Kuldija, koji se sumnjiči za prekjučerašnji pokušaj ubistva M.M. (42), lišen je slobode jučer oko dva sata na području starog dijela Sarajeva. Tužitelj sarajevskog Županijskoga tužiteljstva Mirza Mutevelić, nakon ispitivanja Kuldije, osumnjičenog za pokušaj ubojstvaiz vatrenog oružja na Baščaršiji, od Županijskoga suda u Sarajevu zatražio je da mu odredi jednomjesečni pritvor.

– Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike ili prikrivanjem dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti – potvrdio je Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS), javlja Faktor..

Navodno je Kuldija tijekom krim-obrade u policiji negirao je da je pokušao ubiti Melisu Mešić, a isto je ponovio i tijekom ispitivanja u Tužiteljstvu Županije Sarajevo. Tvrdi da ima alibi koji tek treba biti provjeren.

Njegov pravni zastupnik Damir Kočo danas je u sudnici naveo kako njegov branjenik nije imao nikakav motiv da napadne oštećenu 42-godišnjakinju. Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da bi se to trebalo iskristalizirati tokom istrage.

Radne kolege ranjene žene tijekom jučerašnjeg dana su i same bile u strahu. Kako jedan od njih tvrdi, a citirao ga je “Dnevni avaz”, Kuldija nema nikakve veze s njihovom firmom niti ga je 42-godišnjakinja ikad spominjala. Nije im poznat ni kao eventualni saradnik ili klijent firme.

Napadnuta je zaposlena kao sekretarica u jednoj firmi na Baščaršiji, a ranjena je s dva hica prekjučer oko osam ujutro, kada je krenula na posao. Pogođena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život.

pogled.ba

Share via
Copy link