Srednja Bosna

Kolektivni ugovori u Srednjoj Bosni: U slučaju deficita regres ne bi trebalo isplaćivati!

Vlada SBK dala je suglasnost kantonalnom ministru pravosuđa i uprave Zoranu Markoviću za potpis u ime Vlade na novi kolektivni ugovor za službenike organa uprave i sudske vlasti u BiH.

“Kolektivni ugovori promijenjeni su u malom dijelu i važiti će 12 mjeseci. Ostavljena je mogućnost izmjene ako dođe do promjena u Zakonu o porezu naprihod i dohodak. “, rekao je Marković.

Premijer Tahir Lendo kazao je kako stav Vlade oko ovog kolektivnog ugovora mora biti povezanost isplate regresa sa mogućim budžetskim deficitom.

“Stalno potenciram i želim da Vlada još jednom potencira – što ako se dogodi deficit kod isplate regresa. To nije precizirano u ovom ugovoru i to treba još jednom potencirati kao stav ove Vlade”, kazao je premijer, te dodao da se u slučaju iskazanog deficita regres ne bi trebao isplaćivati.

“Ako kanton ili općine slučajno iskažu deficit onda se regres ne bi trebao isplatiti jer dodatno akumulira deficit koji se može stvoriti, jer prihodi ne idu uvijek onako kako mi zamišljamo”, rekao je Lendo.

drukciji.ba

Share via
Copy link