Svijet

PRONAĐEN MLADIĆ IZ HRVATSKE KOJI JE NESTAO U NJEMAČKOJ: Na ulici ga prepoznao pjevač: ‘Lutao je gradom, prosio i tako preživljavao’

Damien Horvat nestao je prije gotovo mjesec dana u Njemačkoj, nakon što je za vrijeme posjeta majci izgubio osobnu iskaznicu, zbog čega je otišao do Generalnog konzulata RH u Frankfurtu iz kojeg se nije vratio

Nakon gotovo mjesec dana, razriješen je misterij bizarnog nestanka 18-godišnjeg Damiena Horvata. Mladić je nestao iz Frankfurta 8. studenog, a majci se javio četiri dana kasnije s nepoznatog facebook profila. Otad se ništa nije znalo o njemu sve dok ga u centru Münchena nije prepoznao hrvatski pjevač Moreno Vukojević.

“Hodao sam s bratom Danijelom po Poccistraße u središtu Münchena kad sam ga ugledao kako hoda prema nama. Bio je to u blizini autobusnog stajališta. Teturao je i izgledao izgubljeno. Vidio sam njegovu fotografiju i u Fenixu i na društvenim mrežama. Brat ga nije prepoznao. Zaustavio sam ga, pitao ‘Jesi ti taj kojeg traže?’. Odmah sam shvatio o komu je riječ”, rekao je Moreno za Fenix i dodao: “Rekao je da su ga neki prijatelji povezli iz Frankfurta za München, neki naši ljudi koji su ga u Münchenu ostavili. Nije imao ni mobitel, niti novaca. Lutao je gradom, prosio i tako preživljavao. Hvala Bogu živ je i zdrav je i sve je u redu s njim.”

Nestao ispred Generalnog konzulata RH

Moreno je uspio dobiti njegovu majku Tomislavu te mu je kupio kartu za vlak kojim će se vratiti do Frankfurta gdje će ga ona čekati.

Mladić iz Slavonskog Broda bio je u posjetu majci, no izgubio je osobnu iskaznicu. Majka ga je poslala u Generalni konzulat RH u Frankfurtu po putni list kako bi se mogao vratiti kući. Ondje je bio već u 7 ujutro.

“To je oko dva sata prije nego oni počinju raditi. Zvao me. Kako sam morala na posao, rekla sam mu neka ode negdje popiti kavu dok otvore. Kad sam imala pauzu na poslu, zvala sam ga, nije se javljao. Nije se javljao ni na mobitel, ni putem facebook profilu. Tek 12. studenog javio mi se s nekog tuđeg facebook profila. Rekao je da je u Münchenu i da se ne brinem. Nakon toga je taj facebook profil ugašen, i od tada nisam čula ništa o sinu”, ispričala je majka nakon njegova nestanka.

Policija rekla da može raditi što želi

Nakon što je doznala da se nije javio djevojci i prijateljima, ali i da se nije ni vratio u Slavonski Brod, majka je prijavila nestanak, a u policiji su joj rekli kako on ima 18 godina i može otići gdje želi.

net.hr

Share via
Copy link