Novi TravnikSrednja Bosna

Novotravničanki ukrali slike, pa napravili Facebook profil s kojim zavode tuđe muževe… Supruge bijesne!

Zloupotrebe podataka i materijala s Facebooka i nisu neka novost. Prije nekoliko tjedana pisali smo o pokušajima prijevare putem Facebooka, prilikom kojih su hakirani profili s kojih su traženi podaci od bankovnih kartica.

Osim financijske, šteta od prijevara na Facebooku često je i psihička, s čim se surela Novotravničanka Nikolina Djak, sa adresom prebivališta u njemačkom Frankfurtu.
Naime, ona već dulje vremena muku muči sa svojevrsnom krađom identiteta, odnosno činjenicom da netko koristi njezine slike sa pretpostavlja lažnog Facebook profila, te se javlja, kako kaže, tuđim dečkima ili muževima s namjerom da ih zavede.

“Netko je napravio profil pod imenom Tanja Biljaka na kojem koristi moje slike, skinute sa mog Facebook profila i javlja se dečkima koji imaju djevojke kao i oženjenim muškarcima. Cilj tih javljanja je da ja kao želim imati nešto s tim muškarcima, koristi jako nekulturne riječi i šalje moje slike, pa se meni javljaju žene i djevojke i napadaju me te upozoravaju da se držim dalje od njihovih muškaraca. Prijavljivala sam već nekoliko puta taj profil, ali očito ga je nemoguće ugasiti”, kazala je Djak.

Problem je posebno veliki jer, kaže, ženama i djevojkama teško može objasniti da iza tog lažnog profila ne stoji ona.

“Ne znam kako ljudima da dokažem da to ne radim ja, nego taj netko tko se krije iza profila Tanja Biljaka. To je sasvim sigurno neki vid krađe identiteta i predstavlja mi veliki problem”, kazala je Djak.

Dakle, drage supruge i djevojke, prije nego počnete kritizirati svoje muževe ili dečke, provjerite je li nešto slično u pitanju, piše drukciji.ba.

Share via
Copy link