Svijet

Poginuli u Osijeku prije smrti slikali “natjecanje u alkoholu”

Foto: Pixsell/Dubravka Petric, screenshot Instagram

CURE novi detalji stravične nesreće u kojoj je rano jutros u Osijeku poginulo troje mladih koji su se vraćali iz noćnog izlaska.

U nesreći su poginula dva mladića u dobi od 19 i 24 godine, a poginula je i 25-godišnjakinja, dok je 21-godišnja djevojka teško ozlijeđena. Četvero mladih BMW-om se vraćalo iz noćnog izlaska. Automobilom je upravljao 19-godišnjak.

Kako doznajemo, vozač koji je uslijed prevelike brzine izletio s ceste, nakon čega je BMW udario u stablo, vozio je bez položenog vozačkog ispita. Prema informacijama kojima raspolažemo, polagao je vozački ispit, ali ga nije položio. Unatoč tome, već je i prije vozio.

Iz osječko-baranjske policije nisu željeli potvrditi informacije da 19-godišnji vozač uopće nije imao položen vozački ispit pravdajući to “pijetetom prema četirima obiteljima nastradalih u nesreći”.

Pojavile su se neslužbene informacije da je ljetos već skrivio nesreću, no ni za to nema službene potvrde.

Istragu vodi zamjenica Općinske državne odvjetnice u Osijeku.

Još se ne zna je li, uz preveliku brzinu, 19-godišnji vozač vozio i pod utjecajem alkohola.

No zna se da je četvero mladih, od kojih je troje skončalo u smrskanom BMW-u, samo nekoliko sati prije smrti na Instagramu objavljivalo slike i snimke alkohola.

Par sati prije smrti slikali i snimali alkohol: “Natjecanje u ispijanju alkohola”

Objavili su više snimki i fotografija alkohola, a na jednoj slici piše “Natjecanje u ispijanju alkohola”.

Mladi su se zabavljali u jednom narodnjačkom klubu u Osijeku.

Index je neslužbeno doznao da je 21-godišnja djevojka teško ozlijeđena, no ona je sada stabilno. Zaprimljena je u bolnicu s teškim ozljedama mozga, prsišta, trbuha, kostiju.

“Trenutno je stabilno i nije životno ugrožena. Sada je na respiratoru, prati se rad svih vitalnih funkcija, potpuno je zbrinuta i nadamo se dobrom ishodu”, kazao je dežurni anesteziolog Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje osječkog KBC-a Ivan Jurić.

S obzirom na stanje automobila nakon nesreće, gotovo je sigurno da se BMW kretao brzinom mnogo većom od dopuštene.

O silini udara svjedoči i činjenica da je motor BMW-a prilikom udara izletio iz automobila i ostao ležati na tlu metrima udaljen od auta. Svuda oko mjesta nesreće bili su rasuti dijelovi automobila.

Nesreća se dogodila samo stotinjak metara zračne linije od mjesta na kojem je prije točno dva tjedna mladić, koji je također vozio bez vozačke, naletio na glumca Aleksandra Bogdanovića koji je kasnije od ozljeda preminuo.

Zbog nove je strašne nesreće osječki gradonačelnik Ivan Vrkić proglasio utorak, 7. siječnja, danom žalosti u gradu, priopćila je u osječka Gradska uprava.

index.hr

Share via
Copy link