BiH

Automafijaš ima informacije o ubojici sarajevskih policajaca?

Automafijaš ima informacije o ubojici heroja u plavom?
Četrdesetdvogodišnji Marko Trifković, zvani Žižan, s Pala uhićen je jučer u akciji pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog više krivičnih djela, ali i sumnje da se može dovesti u vezu s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Krađa vozila

Kako saznaje Oslobođenje, za njim je tragao Sud BiH zbog optužbi da je bio član kriminalne grupe koja je ukrala više od 200 vozila, a kojima se sudi u Sudu BiH u predmetu Volan. Kakva je uloga Trifkovića u zločinu koji se dogodio u listopadu 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, jučer nije službeno priopćeno.

Oslobođenje saznaje da istražitelji imaju saznanja kako Trifković raspolaže informacijama koje bi mogle biti korisne za istragu u vezi s ubojstvom heroja u plavom koju vodi sarajevsko Tužiteljstvo. On je jučer ispitan u SIPA, nakon čega je predan Sudu BiH na daljnje postupanje.

Portparol SIPA Luka Miladinović je, ne navodeći identitet osumnjičenog, za Oslobođenje kazao da je uhićenje bjegunca izvedeno na osnovu tjeralice, ranije raspisane.

Trifković je jedan od optuženih u predmetu Volan, u kojem je optužena kriminalna grupa od 27 članova, kojoj su na teret stavljeni organizirani kriminal i krađe automobila. Među optuženima u ovom predmetu je i Srećko Trifković, koji je također uhićen zbog ubojstva sarajevskih policajaca.

Zbog sumnje da su umiješani u ubojstva policajaca, privođeni su i Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek. Srećku Trifkoviću se na teret stavlja i da je prijetio svjedocima tijekom istrage u ovom predmetu. U okviru ove istrage su uhićeni i Stefan Samardžija i Srđan Sokolović, ali su pušteni nakon ispitivanja.

Zbog povezivanja s ovim zločinom nedavno je uhićen i Slaven Dakić. Njemu je na teret stavljeno da je umiješan u tešku krađu i sprječavanje dokazivanja. On je tijekom ispitivanja u policiji negirao povezanost s ubojstvom.

Inače, svi spomenuti imaju podeblji dosje u policiji. U okviru istrage ubojstva policajaca ispitano je 49 osoba, uglavnom automafijaša. Prema saznanjima, sarajevsko Tužiteljstvo bi uskoro trebalo okončati istragu i podići optužnicu u ovom predmetu.

Pokušaj krađe

Podsjetimo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. listopada 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Adis je preminuo na licu mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor. Na njih su tog jutra, dok su se vozili u policijskom automobilu, paljbu otvorili kradljivci koji su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali ukrasti Golf 6 hrvatskih registarskih pločica.

Share via
Copy link