BiH

Majka brutalno usmrćene brucošice: Moja Lana se nije ubila

Nina Bijedić na posljednjem ispraćaju svoje kćerke

 

Nina Bijedić je u izuzetno teškom psihičkom stanju saslušana u Beogradu na okolnosti ubistva njene kćerke Lane (19), nesuđene brucošice Sarajevskog univerziteta,piše Dnevni avaz.

Teško stanje

Dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru tokom saslušanja, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, nije iznijela ništa što već nije otkriveno tokom dosadašnje istrage.

Majka nesretne djevojke tokom saslušanja na okolnosti ovog užasnog zločina, koje je vodio tamošnji tužilac, kako je to predviđeno ugovorom između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, a kojem je, jasno, prisustvovao tužilačko-istražiteljski tim iz Zapadnohercegovačkog kantona, jedva je govorila.

Zbog takvog stanja, ona nije ni imala snage, kako je to iznijela, doći u Mostar, odnosno Hercegovinu, na saslušanje.

Traži odgovore

Navodno, i sama traži odgovor na pitanje zbog čega se njena kćerka tog kobnog 6. oktobra iz stana u Mostaru zaputila prema Čapljini kada je u poslijepodnevnim satima trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, prema njenim riječima, upisala željeni fakultet.

Također, prema našim saznanjima, upitana je i o tome misli li da je njena kćerka mogla počiniti suicid, što je ona odlučno odbacila.

Podsjetimo, obdukcijom je utvrđeno da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku. Njeno tijelo je u večrnjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog uočio lokalni ribar.

Nova analiza tragova

Istražiteljski tim ponovo će, saznajemo, pristupiti cjelovitoj i sveobuhvatnoj novoj analizi svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te detaljnom pregledu iskaza svih do sada nešto više od 60 saslušanih svjedoka.

Share via
Copy link