Svijet

Policija reagirala jer je starica ukrala jabuke, kruh… Političari kradu milijune, a hapsimo gladne penzionere?!

Policija je nedavno objavila kako je zaštitar jednog bjelovarskog trgovačkog centra zatekao 71-godišnjakinju u krađi.

Umirovljenica je nekoliko prehrambenih proizvoda stavila u torbu i prošla pored blagajne nakon čega ju je presreo zaštitar, naveo je portal Bjelovar.live, uz napomenu kako su joj artikli oduzeti, a s obzirom da je pozvana policija, voditelju trgovačkog centra ustupljeni su osobni podaci starice radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.

Portal navodi kako je starica u u torbu spremila dvije jabuke, banane,  jogurt i – kruh. Dakle, žena je bila gladna. Artikli su to čija cijena ne premašuje 20 kuna, no svejedno je pozvana policija.

U 2019. bilježi se još slučajeva umirovljenika koji su krali hranu po trgovinama. Policija uredno izađe na teren, a pošto se radi o manjim iznosima prijava ne ide regularnim putem, nego trgovcima se ostvlja na volju hoće li tužiti siromašne građane.

O svemu je Slobodna Dalmacija  pitala poznatog hrvatskog odvjetnika Antu Nobila:

– Ne znam sve okolonosti, ali ako je starica vratila te namirnice ne vidim zašto je zaštitar morao zvati policiju i privremeno oduzeti slobodu ženi.

Krađu ne opravdavam, ali to je zaista bagatelno djelo. Štoviše, ne znam ni što će trgovini podaci te starice jer ako je budu i tužili, svaki sudac će tu tužbu odmah odbiti. A kažem, odštetnog zahtjeva ne bi ni trebalo biti ako su joj artikli oduzeti – kaže Nobilo koji se osvrnuo i na drugi aspekt ovoga događaja.

– Policija izlazi na teren, hvata starice, a imamo političare sa brojnim nekretninama i imovinom čije porijekllo ne mogu dokazati. I na kraju nikome ništa. To je problem ovoga društva, a ne gladna starica. Slikovito rečeno: Političari nam kradu milijune, a hapsimo gladne penzionere – kaže Nobilo.

I brojni građani su na mreži komentirali ovaj događaj:

– “Jadni i bjedni su i taj zaštitar i voditelj trgovačkog centra koji su zbog toga zvali policiju. A o državi političkih i stranačkih lopova i da ne govorimo.”

– “A i on tu jadnik radi za 3-4 tisuce kuna i ako ga na kamerama skuze da ju je vidio a nije zaustavio dobiva i on otkaz a mozda covjek ima djecu koja ce isto biti gladna…. Tako da ste se na krive namjerlili …, tu je glavni i jedini krivac drzava….”

– “Zašto jadni,pa i taj voditelj i radnici u tom centru odgovaraju za manjkove na inventurama,koji se naplaćuju iz minimalca kojeg zarađuju….malo je dublji problem”

– “Molimo Vas pošaljite nam kontakt osobe da se plati račun gospođi i da pošaljemo otvoren nalog za kupnju potrebnih stvari”

– “Jadna žena, ljudi kradu jer su gladni. Gdje ste sada političari u bijesnim autima s golemim plaćurinama..”

Share via
Copy link