BiH

Oštetili hotel “Tuzla” za više od 9 miliona KM

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Tužilaštva TK protiv Igora Pogačara (57) i Fadila Sarajlića (67), obojica iz Republike Slovenije, zbog postojanja osnovane sumnje da su organizirali i rukovodili grupom za organizirani kriminal, te protiv Amalije Simić (55), Nedima Hadžigrahića (59) i Nedžada Izića (61) iz Tuzle, koji su optuženi da su bili članovi ove grupe.

– Pogačar i Sarajlić, kao organizatori grupe, te Hadžigrahić su optuženi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s prevarom u privrednom poslovanju i krivotvorenjem službene isprave. Simić i Izić za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s prevarom u privrednom poslovanju – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

U optužnici je navedeno da su Pogačar i Sarajlić, kao organizatori grupe, kao i drugi spomenuti članovi grupe koji su im pomagali u činjenju ovih krivičnih djela prouzrokovali štetu privrednom društvu hotel „Tuzla“ u iznosu većem od 9 miliona KM.

Također, optužnicom je obuhvaćen i nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona Zijad Hasanhodžić, koji je optužen za krivično djelo nesavjestan rad u službi, ali ne kao član spomenute grupe.

Share via
Copy link