Srednja Bosna

Firma „Tehnika doo“ iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja proširuje proizvodni asortiman

Kompanija „Tehnika doo“ iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja je jedna od vodećih proizvođača mašina za drvnu industriju na području Bosne i Hercegovine i regiona, a zadržala je visoku poziciju na tržištu i u oblasti hidraulike, pneumatike i mašinske obrade metala. O samog osnivanja, dakle već 24 godine kompanija je orijentisana prema svojim krajnjim korisnicima, te nastoji da svake godine obogati svoj proizvodni asortiman novim proizvodima koji su prilagođeni potrebama korisnika.

Kada analiziramo i sumiramo poslovne rezultate, možemo zaključiti da je protekla godina bila jako uspješna poslovna godina, te da je „Tehnika doo“ postala brend u proizvodnji mašina za drvnu industriju. Uspjeli smo ispoštovati zadane rokove za isporuke, povećati broj isporučenih mašina, ali i izbaciti na tržište neke nove proizvode koji će zasigurno biti jedinstveni u ovom dijelu Europe, konkretno radi se o potpuno novom modelu kompletne linije za rezanje malih trupaca–istakao je Derviš Dželihodžić, vlasnik i generalni direktor kompanije.

Protekla godina za nas je bila „godina izvoza“

U godini iza nas ostvarili smo da je prodaja naših proizvoda bila oko 70% izvozno orjentisana u zemlje regiona, tako da možemo reći da je to bila godina izvoza. Smatramo to velikim uspjehom i ponosni smo na naš rad, i rad naših zaposlenika, te svakim danom težimo ka boljim kvalitetom proizvoda. Potvrda toga je CE znak koji posjeduju mašine naše proizvodnje, ali i to da smo ove godine izvršili recertifikaciju ISO 9001 : 2015 standarda za upravljanje kvalitetom proizvodnog procesa unutar kompanije.“ – kazao je tehnički direktor kompanije Almir Dželihodžić.

Tokom protekle godine investirano je u opremu, kao i proširenje infrastrukture, kako bi olakšali i ubrzali proizvodni proces.
Planovi za 2020.godinu bazirani su na jačanju izvoza u zemlje regiona, proširenje proizvodnog asortimana sa novim proizvodima, ali i postepeno uvođenje serijske proizvodnje. Pod serijskom proizvodnjom mislimo na proizvodnju pneumatskih cilindara raznih prečnika i dužina, u standardnim i nestandardnim varijantama. Također, postoje planovi i za partnerstvo sa jednom stranom kompanijom za proizvodnju specijalnih mašina koje niko ne radi na BH tržištu – naglašava tehnički direktor kompanije Almir Dželihodžić.

Tekst i foto: N.Čaušević

Share via
Copy link