BiH

Raspisana tjeralica za Momirom Vujičićem koji je prijetio smrću Dodiku

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske identificirala je osobu M. V. (69), koje je prijetilo smrću srpskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku.

S obzirom na to da je nedostupno tijelima reda za njim je raspisana potraga“, izjavila je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

O svim aktivnostima koje su poduzete, a imajući u vidi težinu djela koje je oosba M. V. počinila, obaviješteno je Tužiteljstvo BiH koje je to djelo kvalificiralo kao javno poticanje na terorističke aktivnosti“, dodala je Miljanović.

Prema saznanjima Srne, riječ je o 69-godišnjim Momiru Vujičiću iz Jošika kod Kozarske Dubice.

SIPA je obavijestila Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine da provodi aktivnosti na rasvjetljavanju ovog djela. Sve u suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova RS“, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Podsjetimo, tijekom emisije “Puls” na BN televiziji, u kojoj je gost bio predsjednik PDP-a Branislav Borenović, u četvrtak, 27. veljače, uživo se telefonom uključio gledatelj koji je otvoreno pozvao na ubojstvo Dodika.

Gledatelj, koji je bio potpisan kao Savo iz Njemačke, pitao je “da li je moguće ubiti Milorada Dodika kao nekadašnjeg američkog predsjednika Kennedyja?”.

 

Share via
Copy link