BiH

Belkisi Midžić, koja je nožem ubila supruga Hrustu, određen jednomjesečni pritvor

FOTO: AGENCIJE

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je prijedlog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona te je Belkisi Midžić (62), osumnjičenoj za ubistvo supruga Hruste Midžića (71), određen jednomjesečni pritvor.

Predsjednica Kantonalnog suda u Bihaću, sutkinja Fata Nadarević potvrdila je za “Avaz” da je osumnjičenoj pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ometanja istrage i uznemirenja javnosti.

Prijavila nasilje

Belkisa Midžić uhapšena je zbog sumnje da je 1. marta u 21:30 sati nožem usmrtila supruga Hrustu u njihovoj porodičnoj kući u Midžić Mahali u Bihaću. Žena je pozvala policiju i prijavila nasilje u porodici, a patrola je zatekla tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi.

Iako je žena u policiji tvrdila da je Hruste bio živ kada je izašla iz kuće, bihaćki istražitelji smatraju da ga je ona ubila.

 

Mještani Midžić Mahale u šoku su nakon zločina koji se desio u njihovoj ulici. Belkisina rodbina s kojom smo razgovarali, nije željela komentirati slučaj, ali su nam kazali da za 62-godišnjakinju imaju samo riječi hvale.

Sagradili kuću

Jedan od komšija kazao nam je da se o Hrusti pričalo da je poznat kao nasilna osoba.

Belkisa i Hruste živjeli su dugo i radili u Švicarskoj, gdje su zaradili penziju, nakon čega su se vratili u Bihać i sagradili kuću. Imaju jedno dijete, koje je ostalo u Švicarskoj, prenosi Avaz.

Share via
Copy link